1. Haberler
  2. istanbul
  3. İstanbul Senin,Bütçe Senin! Son Gün 21 Temmuz

İstanbul Senin,Bütçe Senin! Son Gün 21 Temmuz

featured
service

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) koordinasyonunda ve İstanbul Kent Konseyi iş birliği ile gerçekleştirilen “Katılımcı Bütçe Uygulaması”nın dördüncüsü, bu yıl “Sosyal Politikalar” temasıyla hayata geçiriliyor. 5 Temmuz’da başlayan proje başvuruları, 21 Temmuz’da sona erecek. İstanbullular, https://butcesenin.istanbul/ web adresi ve “İstanbul Senin / Bütçe Senin” mobil uygulaması üzerinden proje önerilerini sunabilecek.

Yeni Nesil Belediyecilik Anlayışı

16 milyon İstanbullunun ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla adil ve ortak akla dayalı hizmetler sunan İBB, Türkiye’nin en geniş kapsamlı “Katılımcı Bütçe Uygulaması”nı sürdürüyor. İBB Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen bu uygulama, kent sakinlerinin beklentilerine doğrudan cevap veren bir anlayışla tasarlandı.

Bu yıl, ülkemizi etkileyen ekonomik koşullar ve derinleşen yoksulluk göz önüne alınarak “Sosyal Politikalar” teması seçildi. “Ayni ve Nakdi Yardımlar”, “Sosyal Destek”, “Kültür”, “Sanat”, “Eğlence Hizmetleri”, “Spor Hizmetleri”, “Sağlık”, “Meslek Edindirme ve İstihdam”, “Eğitim ve Farkındalık”, “Bağımlılıkla Mücadele”, “Tarım ve Hayvancılık Destekleri”, “Erişilebilirlik ve Ulaşım”, “Psikolojik Destek”, “Gönüllülük Çalışmaları”, “Şiddetle Mücadele”, “Bakım ve İyileştirme Hizmetleri”, “Gazi ve Şehit Yakınlarına Yönelik Hizmetler” gibi birçok alanda proje başvuruları kabul edilecek.

2025 Bütçesi İçin Proje Başvuruları

İBB’nin 2025 bütçesi, önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da kent sakinleriyle birlikte hazırlanacak. 21 Temmuz’a kadar sürecek olan proje başvuru süreci sonunda, İBB sorumluluk alanındaki, stratejik planla uyumlu, yasal ve teknik açıdan uygulanabilir projeler belirlenecek ve tüm Türkiye’deki vatandaşların oylamasına sunulacak. Oylama sonucunda seçilen projeler, 24 Ağustos 2024 tarihinde kamuoyuyla paylaşılacak ve 2025 Yılı Yatırım ve Hizmet Programı’na dahil edilecek.

İBB, “Bütçem İstanbul” uygulamasını önümüzdeki yıllarda da sürdürmeyi ve katılımcı bütçe oluşturma sürecini kurumsal bir kültür haline getirmeyi planlıyor. Kent sakinlerinin yoğun ilgisi ve katkılarıyla hayata geçirilen bu uygulama, yerel demokrasiyi güçlendirme ve şeffaf yönetim anlayışını pekiştirme hedefini taşıyor.

Proje başvuruları ve detaylı bilgi için: Bütçe Senin Web Sitesi.

İstanbul Senin,Bütçe Senin! Son Gün 21 Temmuz
Yorum Yap