1. Haberler
  2. Gündem
  3. İstanbul Havalimanı Avrupa’nın Zirvesinde

İstanbul Havalimanı Avrupa’nın Zirvesinde

featured
service

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul Havalimanı’nın Avrupa’daki havalimanları arasında zirvedeki yerini koruduğunu açıkladı. EUROCONTROL tarafından 9-15 Eylül tarihlerinde yayınlanan Avrupa Havacılık Genel Bakış Raporu’na göre, İstanbul Havalimanı günlük ortalama 1.488 uçuş ile Avrupa’nın en yoğun havalimanı oldu. Uraloğlu, “İstanbul Havalimanımız Amsterdam, Paris ve Londra gibi büyük havalimanlarını geride bırakarak zirvede kalmayı başardı. Küresel ölçekte ise 25 havalimanı arasında 7. sırada yer alıyor.” dedi.

Antalya Havalimanı da İlk 10’da

Bakan Uraloğlu’nun açıklamasına göre, İstanbul Havalimanı’nın yanı sıra Antalya Havalimanı da Avrupa’daki en yoğun havalimanları arasında yer alıyor. Günlük ortalama 949 uçuş gerçekleştiren Antalya Havalimanı, listenin 10. sırasında bulunuyor.

Türkiye Avrupa’da Uçuş Trafiğinde 6. Sırada

EUROCONTROL’ün 19 Eylül tarihli raporuna göre, Türkiye günlük ortalama 3.735 uçuş ile Avrupa’da en yoğun hava trafiğine sahip 6. ülke oldu. Bakan Uraloğlu, Türkiye’nin uçuş yoğunluğundaki başarısının gecikme sürelerinde de sürdüğünü belirterek, “EUROCONTROL hava sahasında uçuş başına ortalama gecikme süresi 2,27 dakika olarak kaydedilirken, Türk hava sahasında bu süre 0,5 dakikanın altında kalarak Avrupa’nın en verimli hava sahalarından biri oldu” ifadelerini kullandı.

Bakan Uraloğlu, EUROCONTROL üyeleri arasında 7 saha kontrol merkezinde uçuş başına ortalama 1 dakikadan fazla gecikme süreleri yakalandığını belirterek, “Budapeşte ortalama 4,4 dakikalık gecikme ile en yüksek gecikme yaşayan hava sahası oldu. Karlsruhe hava şartlarından kaynaklı ortalama 1,9 dakikalık gecikme süresi elde etti. Zagreb ve Belgrad ise 1,8 dakika ile en yoğun gecikme yaşayan saha kontrol merkezleri arasında yer aldı.” şeklinde konuştu.

İstanbul Havalimanı Avrupa’nın Zirvesinde
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.