1. Haberler
  2. istanbul
  3. İstanbul Anne Kart nasıl alınır?

İstanbul Anne Kart nasıl alınır?

featured
service

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu öncülüğünde 2020 yılının Temmuz ayında hayata geçirilen Anne Kart uygulaması ile 675.000 anne 159 milyon kez ücretsiz toplu ulaşım hizmetinden faydalandı.

Anne Kart, 0-4 yaş arası çocuğu olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı annelere ücretsiz toplu ulaşım sağlıyor Şu anda 348.000 anne aktif olarak bu kartı kullanıyor. 2023 Mayıs – 2024 Mayıs tarihlerini kapsayan son bir yıl içinde Anne Kart ile 57 milyon ücretsiz geçiş sağlandı ve 146.114 yeni kart verildi.

Anne Kart Nasıl Alınır?

İstanbul Anne Kart nasıl alınır? 1

İlk kez başvuru yapacak olan anneler, https://bireysel.istanbulkart.istanbul adresinden online olarak başvurularını yapabiliyor. Kayıp ve yenileme işlemlerinin yanı sıra ilk başvuru işlemleri için de anneler, nüfus cüzdanı aslı ve son 6 ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğrafla en yakın İstanbulkart Başvuru Merkezi’ne şahsen giderek Anne Kart temin edebilirler.

Başvurunun, başvuru sahibinin eşi ya da çocukları tarafından yapılması durumunda her iki kişinin de kimlik aslını ibraz etmesi gerekiyor.

İstanbul Anne Kart nasıl alınır?
Yorum Yap