1. Haberler
  2. Gündem
  3. İsmail Haniye’ye Tahran’da Suikast: Türkiye’den Sert Tepki

İsmail Haniye’ye Tahran’da Suikast: Türkiye’den Sert Tepki

featured
service

Tahran’da gerçekleştirilen bir suikast sonucu Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’nin hayatını kaybetmesi, Türkiye’de geniş yankı uyandırdı. Dışişleri Bakanlığı, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, olayla ilgili sert açıklamalarda bulundu.

“Bölgemiz çok daha büyük çatışmalarla karşı karşıya kalacak”

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, suikast “alçakça” olarak nitelendirildi ve kınandı. Açıklamada, Netanyahu Hükümeti’nin barış niyetinde olmadığı, bu saldırının Gazze’deki savaşı bölgesel boyuta yayma hedefi taşıdığı belirtildi. Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye’nin Tahran’da gerçekleştirilen alçakça bir suikast sonucu katledilmesini lanetliyoruz. Kendi vatanlarında, kendi devletlerinin çatısı altında huzur içinde yaşayabilmek için Haniye gibi yüz binlerce şehit veren Filistin halkına başsağlığı diliyoruz. Netanyahu Hükümetinin barışa erişme niyetinde olmadığı bir kez daha gözler önüne serilmiştir. Bu saldırı, aynı zamanda Gazze’deki savaşı bölgesel boyuta yayma hedefi taşımaktadır. Uluslararası toplum İsrail’i durdurmak için harekete geçmediği takdirde, bölgemiz çok daha büyük çatışmalarla karşı karşıya kalacaktır. Türkiye, Filistin halkının haklı davasını desteklemeyi sürdürecektir.” ifadelerine yer verildi.

“Filistin davası güçlenerek devam edecek”

Filistin davasının bu tür suikastlerle bitirilemeyecek kadar kutsal olduğunu belirten İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Siyonistler Tahran’da hain bir suikast düzenledi ve Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’yi şehit etti. Bu alçakça suikasti lanetliyorum. Filistin davası bu tür hain suikastlerle bitirilemeyecek kadar kutsal bir davadır ve güçlenerek devam edecektir. Haniye’ye Allah’tan rahmet, mazlum Filistin halkına başsağlığı diliyorum.” dedi.

“Barıştan yana değil, savaştan yana”

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise açıklamasında, Haniye’nin bağımsız Filistin davasına adanmış bir ömür sürdüğünü ve daima hatırlanacağını ifade etti. İsrail yönetimini “işgalci ve soykırımcı” olarak nitelendiren Tunç, “Tahran’da uğradığı kalleş suikast sonucu şehit olan Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye’ye Allah’tan rahmet, Filistinli kardeşlerimize başsağlığı ve sabır diliyorum. Ömrünü bağımsız Filistin’e adayan İsmail Heniyye, davası için verdiği mücadeleyle daima hatırlanacak ve hayırla yad edilecektir. İşgalci ve soykırımcı İsrail yönetimi, barıştan yana değil savaştan yana olduğunu bir kez daha kirli bir saldırı ile göstermiştir. Türkiye olarak mazlum Filistinli kardeşlerimizin yanında olmaya, zalimlerin ise karşısında durmaya devam edeceğiz.” açıklamasında bulundu.

İsmail Haniye’ye Tahran’da Suikast: Türkiye’den Sert Tepki
Yorum Yap