1. Haberler
  2. Gündem
  3. “İşçi Düşmanı Patron” Gemlik’te Sendikalı İşçileri İşten Çıkardı

“İşçi Düşmanı Patron” Gemlik’te Sendikalı İşçileri İşten Çıkardı

service

Daha önce Eti Krom’daki işçi karşıtı tutumuyla gündeme gelen Yıldırımlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Yıldırım, bu kez Gemlik’te işçi kıyımıyla dikkatleri üzerine çekti. Gemlik Gübre Fabrikası ve YILPORT gibi limanların sahibi Yıldırımlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Yıldırım, DİSK’e bağlı Lastik-İş Sendikası’na üye oldukları gerekçesiyle Bursa’nın Gemlik ilçesinde 8 işçiyi işten çıkardı.

Daha önce Eti Krom’da işçileri kovmakla tehdit eden ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in de tepkisini çeken Yıldırımlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Yıldırım, bu kez Gemlik Gübre Fabrikası’ndaki işçilerle karşı karşıya geldi.

"İşçi Düşmanı Patron" Gemlik'te Sendikalı İşçileri İşten Çıkardı 1

“Tekrar işlerine döneceklerine inanıyorum”

İşçilerin iş akdinin feshedilmesinin ardından, sendika üyeleri Gemlik Serbest Bölge girişinde eylemler düzenlemeye başladı. Eylemler, sendikalı işçiler ve sendika yöneticileri tarafından desteklenirken, Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren de işçilere destek vermek için eylem alanını ziyaret etti. Başkan Deviren, yaptığı açıklamada, “Bugün Gemlik Gübre’de sürdürülen sendikal faaliyetler dolayısıyla iş akdi feshedilen emekçilerimizi ziyaret ettim. Mücadelelerini destekliyor, sürdürülecek diyaloglarla tekrar işlerine döneceklerine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

“İşçi Düşmanı Patron” Gemlik’te Sendikalı İşçileri İşten Çıkardı
Yorum Yap