1. Haberler
  2. Gündem
  3. İnternet Sansürü Raporu! 219 Bin 59 URL’ye Erişim Engeli

İnternet Sansürü Raporu! 219 Bin 59 URL’ye Erişim Engeli

featured
service

İSTANBUL (İGFA) – Medya ve Hukuk Çalışmaları Derneği’nin (MLSA) Free Web Turkey projesi kapsamında hazırlanan İnternet Sansürü Raporu, İstanbul Taksim’de gerçekleştirilen lansman ile kamuoyuna sunuldu. Rapora göre, 2023 yılında Türkiye’de toplam 219 bin 59 URL’ye erişim engeli getirildi.

MLSA’nın raporunda, erişim engeli getirilen URL’lerin 221’inin cemaat ve tarikatların adının karıştığı haberlere ait olduğu belirtildi. Euro News’in aktardığı bilgilere göre, raporda 14 bin 680 habere erişim engeli getirildiği ve bu haberlerin büyük çoğunluğunun “kamu görevlileri” ile ilgili olduğu vurgulandı.

Yolsuzluk ve Usulsüzlük Haberleri En Çok Engellenen Konular Arasında

2023 yılı boyunca, en çok “yolsuzluk ve usulsüzlük” konularında yapılan haberlerin engellendiği kaydedildi. Rapora göre, bu kapsamda 5 bin 881 haber erişim engeline takıldı. Engellenen haberlerin 3 bin 192’sinin “kamu görevlilerinin” ilgili suçları işlediği öne sürüldü.

Kadın ve Çocuklara Karşı İşlenen Suçlar ve Örgütsel Suçlar da Engellendi

Raporda ayrıca, “kadın ve çocuklara karşı işlenen suçları” kapsayan 2 bin 256 haberin erişim engeline takıldığı belirtildi. “Örgütsel suçlar” konusunda ise bin 733 haberin engellendiği ifade edildi.

AK Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan İle İlgili Haberler de Engellendi

Engellenen 14 bin 680 haberin 5 bin 150’sinin “kamu görevlileri” ile ilgili olduğu açıklanırken, AK Parti’ye yakın kişi ve organizasyonlara ilişkin 2 bin 575 haberin de erişim engeli aldığı raporda yer aldı. Ayrıca, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ailesi” hakkında yayınlanmış 854 haberin engellendiği kaydedildi.

İnternet Sansürü Raporu! 219 Bin 59 URL’ye Erişim Engeli
Yorum Yap