1. Haberler
  2. istanbul
  3. İmamoğlu: Avrupa Oyunları’na ev sahipliği güçlü bir birlik sembolü olacak

İmamoğlu: Avrupa Oyunları’na ev sahipliği güçlü bir birlik sembolü olacak

featured
service

2027 Avrupa Oyunları’na ev sahipliği yapacak olan İstanbul, 2024 Olimpiyatlarını düzenleyen Paris’in ünlü moda müzesi ‘Palais Galliera’da ‘İstanbul Evi’ açtı. Açılışta bir konuşma yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Avrupa Oyunları’na 2027 yılında İstanbul’da ev sahipliği yapmak, farklılıklarımıza rağmen, dostane rekabet ruhuyla birleşebileceğimizi tüm dünyaya kanıtlayan güçlü bir birlik sembolü olacaktır. İstanbul, Avrupa Oyunları’nı gençlere ilham vermek ve onları harekete geçirmek, topluluk ve ortak amaç duygularını beslemek için bir araç olarak kullanmayı amaçlamaktadır.” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi iş birliği ile Paris’in ünlü moda müzesi “Palais Galliera”da İstanbul Evi açıldı. 8 Ağustos’a kadar İstanbul’un tanıtımı için ziyaretçileri ağırlayacak olan İstanbul Evi’nin kurulma amacı; Türkiye’nin 2027 Avrupa Oyunları tanıtım programının yanı sıra, 2036 Olimpiyat adaylığı için lobi faaliyetleri yürütmek olarak belirlendi. Tarihi belgeler ve görsel içeriklerle zenginleştirilmiş İstanbul Evi’nin açılışı; CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ve İstanbul’un 17 ilçe belediye başkanının katılımlarıyla gerçekleştirildi. 

“İstanbul Evi” açılışında bir konuşma yapan Ekrem İmamoğlu, “Bu oyunlara ev sahipliği yapma onurunu bize bahşettikleri için, Başkan Capralos’a ve EOC’ye teşekkür ederim. İstanbul; kültürün, tarihin ve insan başarısının ebedi gücünün yaşayan bir kanıtıdır. İstanbul’un şehir manzarası, görkemli geçmişini anlatan tarihi anıtlarla bezelidir ve sporun neşesi ve heyecanı da her zaman bu zengin tarihle iç içe olmuştur. Spor, yüzyıllardır İstanbul’un kültüründe derin bir yer edinmiştir. Hipodrom gibi tarihi mekânlar, bir zamanlar hem sosyal hem de siyasi hayatın kalbi olarak hizmet vermiştir. Osmanlı yönetimi altında İstanbul, sportif faaliyetlerin merkezi olmaya devam etmiştir. Özellikle atlı sporlar ve okçuluk gelişmiştir. Bu etkinlikler, sadece kraliyet eğlenceleri değil, aynı zamanda katılımcıların becerilerini ve cesaretlerini vurgulayan önemli sosyal etkinliklerdi.” ifadelerini kullandı.

“Sabırsızlıkla bekliyoruz”

“Şehrimiz, yeşil bir etkinliğe ev sahipliği yapmaya kararlıdır” diyen İmamoğlu, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Hedefimiz, karbon ayak izlerini azaltmak, toplu taşımayı teşvik etmek ve tüm tesislerin herkes için erişilebilir olmasını sağlamaktır. Toplumsal cinsiyet eşitliği de önceliklerimizden biridir. Bu yıl Türkiye takımının yarısından fazlası kadın sporculardan oluşmaktadır. Oyunların İstanbul ve tüm şehir halkı üzerinde olumlu bir miras ve etki bırakmasını ve bu olağanüstü etkinliğe katılan ve tanık olan herkes tarafından hatırlanmasını sağlayacağız. Olimpiyatların ruhuna uygun olarak, bu vizyonu benimseyelim ve İstanbul 2027 Avrupa Oyunları’nı, ortak bir amaçla bir araya geldiğimizde neler başarabileceğimizin parlak bir örneği haline getirmek için birlikte çalışalım. Sadece zafer için değil, aynı zamanda kolektif çabalarımızın neşesi, örnek davranışların eğitici değeri ve evrensel etik ilkelere saygı için de çaba gösterelim. İstanbul, 2027 ve sonrasında hepinize ev sahipliği yapmayı sabırsızlıkla bekliyor, bu coşkulu olimpiyat gecesinde bize katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum”

İmamoğlu, konuşmasının ardından Özel’i platforma davet etti. Özel ve İmamoğlu, EOC Başkanı Capralos’a kıspet hediye etti. Paris’teki İstanbul Evi açılışı Karsu konseriyle sona erdi. 

İmamoğlu: Avrupa Oyunları’na ev sahipliği güçlü bir birlik sembolü olacak
Yorum Yap