1. Haberler
  2. Yerel
  3. Ilgın Osmanlı Kent Meydanı Dönüşüm Projesi Devam Ediyor

Ilgın Osmanlı Kent Meydanı Dönüşüm Projesi Devam Ediyor

featured
service

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Ilgın Osmanlı Kent Meydanı Dönüşüm Projesi çalışmalarında incelemelerde bulundu.

Başkan Altay, Ilgın merkezde yürütülen önemli kentsel dönüşüm çalışmalarının detaylarını paylaşarak, “İnşallah tamamlandığında Çukur Camii, Bedesten ve yeni alanımızla birlikte Ilgın’ın şehir merkezi, Konya ve Ilgın’a yakışır bir hale gelecek. İnşallah 2025 yılı ortalarında tamamlayarak, şehrimizin hizmetine sunmuş olacağız” dedi.

Ilgın Osmanlı Kent Meydanı Dönüşüm Projesi Devam Ediyor 1

Başkan Altay’a, Ilgın Belediye Başkanı Ömer Apil de eşlik ederek, projenin son durumu hakkında bilgi verdi.

“Ilgın’ın Şehir Merkezi, Konya ve Ilgın’a Yakışır Bir Hale Gelecek”

Başkan Altay, incelemelerin ardından yaptığı açıklamada, Konya’nın deprem riski açısından farklılıklar gösteren bir şehir olduğunu ve Ilgın’ın birinci derece deprem bölgesi ilçelerden biri olduğunu hatırlattı. Ilgın merkezde yürütülen kentsel dönüşüm çalışmasının önemine vurgu yaparak, “İnşallah tamamlandığında Çukur Camii, Bedesten ve yeni alanımızla birlikte Ilgın’ın şehir merkezi, Konya ve Ilgın’a yakışır bir hale gelecek” diye konuştu.

Ilgın Osmanlı Kent Meydanı Dönüşüm Projesi Devam Ediyor 2

“Binalar Depremsellik Açısından Güvenli Olacak”

Başkan Altay, dönüşüm projesinin hayırlı olmasını dileyerek, şu ifadeleri kullandı: “Yapmış olduğumuz binalar depremsellik açısından güvenli binalar olarak şehrimize hizmet edecek. Ayrıca bütün işlerimizde mimari kaygıları gözeterek, şehre değer katacak çalışmalar yürütüyoruz. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’mız, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Ilgın Belediyesi iş birliğinde önemli bir kentsel dönüşüm faaliyetini inşallah 2025 yılı ortalarında tamamlayarak, şehrimizin hizmetine sunmuş olacağız. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum’a Konya’mıza ve projemize desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Ilgın Belediye Başkanımız Ömer Apil beye de iş birliğinden dolayı teşekkür ederim. Ilgın’ımıza hayırlı, uğurlu olsun.”

Ilgın ilçesinin tarihi, kültürel ve mimari mirasını koruma ve tanıtma amacıyla tasarlanan dönüşüm projesi, 26.430 metrekare alanda 66 iş yeriyle şehrin nefes almasını sağlayacak iki meydandan oluşuyor.

Ilgın Osmanlı Kent Meydanı Dönüşüm Projesi Devam Ediyor
Yorum Yap