1. Haberler
  2. Yaşam
  3. IF Wedding Fashion İzmir 2024 başlıyor

IF Wedding Fashion İzmir 2024 başlıyor

featured
service

IF Wedding Fashion İzmir, İzmir’de düzenlenen ve Avrupa’nın en büyük moda fuarlarından biri olarak kabul edilen Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı’dır. İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde ve Ege Giyim Sanayicileri Derneği ortaklığında İZFAŞ tarafından 19 – 22 Kasım 2024 tarihlerinde 18. kez düzenlenecek olan fuar, modanın ve gelinliğin başkenti olarak bilinen İzmir’de gerçekleşmektedir.

15. Gelinlik Tasarım Yarışması nedir?

15. Gelinlik Tasarım Yarışması, IF Wedding Fashion İzmir Fuarı kapsamında düzenlenen ve sektöre yeni tasarımcılar kazandırmayı amaçlayan prestijli bir yarışmadır. Bu yıl “Köklere Dönüş” temasıyla gerçekleşecek olan yarışma, genç tasarımcılara kültürel mirası modern dokunuşlarla yeniden yorumlama fırsatı sunuyor. Yarışma, tasarımcıları uluslararası pazarlarda moda ve trend yaratabilecek özgün tasarımlar ortaya koymaya teşvik ediyor.

    Yarışmanın teması nedir?

    Bu yılın teması “Köklere Dönüş” olarak belirlenmiştir. Tema, tasarımcılara nesiller boyunca aktarılan kültürel mirası ve gelenekleri keşfetme ve modern dokunuşlarla yeniden yorumlama imkanı tanıyor. Yarışmacılar, geleneksel stilleri bugünün trendleriyle birleştirerek geçmişin değerlerini günümüze taşıyacak tasarımlar yaratacaklar.

    IF Wedding Fashion İzmir 2024 başlıyor 1

    Yarışmaya kimler başvurabilir?

    Yarışmaya katılmak isteyen adayların 18 yaşını doldurmuş ve ödül törenine kadar 35 yaşını aşmamış olması gerekiyor. Ayrıca, başvuracak adayların üniversitelerin güzel sanatlar fakültelerinde, moda tasarım bölümlerinde, moda ve tekstil tasarımı meslek yüksekokullarında, sahne tasarımı ve uygulamalı bilimler yüksekokullarında en az 2 yıllık moda tasarımı bölümlerinde öğrenci veya mezun olması gerekiyor. Milli Eğitim Bakanlığı onaylı moda tasarımı kurslarından sertifika sahibi olanlar da başvuru yapabilir.

    Gelinlik Yarışması Başvurusu Nasıl Yapılır?

    15. Gelinlik Tasarım Yarışması’na başvurular 13 Eylül 2024 saat 17.00’ye kadar devam edecek. Başvuru koşulları ve detaylı bilgiye www.gelinliktasarimyarismasi.com.tr adresinden ulaşılabilir.

      Yarışmanın ön elemesi ne zaman yapılacak?

      Ön eleme 27 Eylül 2024 tarihinde gerçekleştirilecek. Ön elemeyi geçen tasarımcılar, yarı finalist olarak belirlenecek ve tasarladıkları gelinlikleri sektörde uzman mentörlerle birlikte dikme fırsatı bulacaklar.

      Yarışmanın finali ne zaman?

      Yarışmanın finali, 19 Kasım 2024 tarihinde yapılacak olan IF Wedding Fashion İzmir açılış töreninde gerçekleştirilecek. Finalist tasarımcılar, tasarımlarını profesyonellere sunma şansı elde edecek.

      Yarışmada hangi ödüller verilecek?

      15. Gelinlik Tasarım Yarışması’nda dereceye giren tasarımcılar önemli ödüller kazanacaklar. Birinci olan tasarımcı, 75 bin TL para ödülünün yanı sıra IF Wedding Fashion İzmir 2025’te Performans Defilesi yapma hakkı kazanacak. İkinci tasarımcıya 50 bin TL, üçüncü tasarımcıya ise 25 bin TL ödül verilecek.

        Geçen yılın birincisi kimdi?

        Geçen yıl düzenlenen Gelinlik Tasarım Yarışması’nın birincisi Sercan İzci oldu. Bu yılın IF Wedding Fashion İzmir podyumu, Sercan İzci’nin performans defilesine ev sahipliği yapacak.

        IF Wedding Fashion İzmir 2024 başlıyor
        Yorum Yap