1. Haberler
  2. istanbul
  3. İETT, İlçe Belediyeleriyle İş Birliği İçin Sahada

İETT, İlçe Belediyeleriyle İş Birliği İçin Sahada

featured
service

İETT, İstanbul’da daha konforlu toplu taşıma için ortak akıl ile yeni çözümler geliştirmeye devam ediyor. Katılımcı yönetim vizyonu çerçevesinde ilçe belediyeleri, sivil toplum örgütleri ve muhtarlarla bir araya gelen İETT, İstanbul’un toplu ulaşım sorunlarına yerinde çözüm arıyor.

153 yıllık köklü tarihi ve deneyimi ile İstanbul’da toplu ulaşımın en büyük kurumu olan İETT, katılımcı yönetim vizyonuyla ilçelerden gelen talepleri dinleyerek, toplu ulaşımda yenilikçi çözümler geliştiriyor. Avrupa’nın birçok ülkesinden büyük nüfusa sahip İstanbul’da raylı sistem yatırımları hızla devam ederken, mevcut toplu ulaşımın yaklaşık %54’ü lastik tekerlekli araçlarla sağlanıyor. İstanbul’da tüm otobüs, metrobüs, tarihi tramvay ve tünel seferlerini tek başına yürüten İETT, günde 5 milyon yolcu taşıyor.

İETT, günlük operasyonlarında 6 bin 652 araç ile 832 farklı hatta 62 bin sefer gerçekleştirerek, 1 günde 1 milyon 255 bin kilometre yol kat ediyor. Bu mesafe, Ekvator’un 32 katına ulaşırken, taşıdığı yolcu sayısı birçok Avrupa ülkesinin nüfusundan fazla.

İlçelerde Katılımcı Yönetim Toplantıları

İETT, toplu ulaşım hizmetlerini daha konforlu ve verimli hale getirmek amacıyla ilçe belediyeleri, sivil toplum örgütleri ve muhtarlarla düzenli toplantılar yapacak. Bu kapsamda ilk buluşma, Eyüpsultan Belediye Başkanı Sayın Mithat Bülent Özmen’in ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Eyüpsultan Belediyesi Kültür Sanat Merkezi’nde yapılan programa, Belediye Başkanı Mithat Bülent Özmen, İETT Genel Müdürü İrfan Demet, İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Duran, İlçe Jandarma Komutanı Zeki Güller, muhtarlar, sivil toplum örgütleri ve üniversite temsilcileri ile İETT ve Eyüpsultan Belediyesi’nin üst düzey yöneticileri katıldı.

İETT, İlçe Belediyeleriyle İş Birliği İçin Sahada 1

Ortak Akılla Yeni Çözümler

Toplantıda konuşan İETT Genel Müdürü İrfan Demet, kurumun faaliyetleri hakkında genel bilgi verdi. İETT’nin Eyüpsultan ilçesinden geçen 139 hatta 893 araçla hizmet verdiğini ve günde 626 bin yolculuk gerçekleştirdiğini belirten Demet, gelen yeni taleplerin değerlendirilerek ortak akılla yeni çözümler geliştirileceğini ifade etti.

Eyüpsultan Belediye Başkanı Mithat Bülent Özmen, bu toplantıların ilkinin Eyüpsultan’da gerçekleştirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “İETT, Eyüpsultan Belediyesi ve diğer kurumların katılımı ile Eyüpsultan’da çok daha güzel hizmetlerin yapılacağına inanıyorum” dedi.

İETT, İlçe Belediyeleriyle İş Birliği İçin Sahada
Yorum Yap