1. Haberler
  2. istanbul
  3. İETT Alibeyköy Transfer Merkezi Hizmete Açıldı

İETT Alibeyköy Transfer Merkezi Hizmete Açıldı

featured
service

İstanbul’da toplu ulaşımı daha konforlu ve hızlı hale getirmek amacıyla çalışmalarını hızlandıran İETT, Alibeyköy Transfer Merkezini hizmete açtı. Metro, tramvay ve İETT araçlarının birleşim noktası olan Alibeyköy Transfer Merkezi, İstanbullulara şehir içindeki birçok merkeze hızlı ve ücretsiz aktarma imkanı sunuyor.

İETT, toplu ulaşımda sefer sıklığını ve yolcu konforunu artırmak amacıyla hayata geçirdiği yeni çalışmalar kapsamında Alibeyköy Transfer Merkezi’ni açtı. İstanbullular, Gaziosmanpaşa, Eyüp ve Bayrampaşa ilçelerinden TM kodlu otobüslerle Alibeyköy Transfer Merkezi’ne hızlı ve kolay ulaşım sağlayabiliyor. Bu güzergâhlarda günde 131 otobüsle 2 bin 370 sefer düzenleniyor.

Alibeyköy Transfer Merkezi’nden Bakırköy, Beşiktaş, Şişli, Taksim, Yenikapı, Mecidiyeköy, Levent, Vezneciler, Kazlıçeşme, Esenler Otogarı ve Hacıosman Metro Durağı gibi İstanbul’un birçok farklı noktasına ulaşım sağlanıyor. Bu hatlarda günde 193 otobüsle 2 bin 713 sefer gerçekleştiriliyor.

Tek Biletle 20 Merkeze Ulaşım

İETT Ulaşım Planlama Dairesi Başkanı Yusuf Limon, “Pek çok mahalleden merkezi noktalara ulaşmak hem zaman alıyor hem de çift bilet ödeniyordu. Alibeyköy Transfer Merkezi’nde uyguladığımız ücretsiz entegrasyonla birlikte, bu bölgedeki tüm mahallelerden 20’ye yakın merkezi noktaya tek biletle ulaşma imkanı sağladık” dedi.

Günde 5 bin 83 adet hızlı ve konforlu sefer gerçekleştirilecek olan uygulama, aynı güzergahta yoğun trafik içinde sefer kaybı yaşayan 36Z, 36G ve 36L hatlarının kısaltılmasını da sağlıyor. Aktarma kültürünün yaygınlaştırılmasıyla birlikte bu hatlarda yılda 53 bin 500 km tasarruf edilmesi bekleniyor. Yeni TM kodlu hatlarda daha sık seferlerle duraklarda bekleme süresi azaltılacak ve İstanbullulara daha rasyonel, daha konforlu ve daha hızlı ulaşım imkanı sunulacak.

Ücretsiz Aktarma İmkanı

Alibeyköy Transfer Merkezi’ne İETT araçları ve tramvay ile gelen İstanbullular, buradan hareket eden tüm İETT araçlarına ücretsiz aktarma yapabilecekler. Bu yeni uygulama, İstanbul’un toplu ulaşımında önemli bir kolaylık ve tasarruf sağlayacak.

İETT Alibeyköy Transfer Merkezi Hizmete Açıldı
Yorum Yap