1. Haberler
  2. istanbul
  3. İBB’nin Teknoloji Şirketleri Bilişim 500’de Zirveye Yerleşti

İBB’nin Teknoloji Şirketleri Bilişim 500’de Zirveye Yerleşti

featured
service

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) teknoloji grubu şirketleri, Türkiye’nin en prestijli bilişim firmalarının sıralandığı Bilişim 500 listesinde büyük başarı elde etti. İSBAK AŞ, İSTTELKOM AŞ ve BELBİM AŞ, genel sıralamada ilk 105 içerisinde yer alarak, çeşitli kategorilerde de zirveye çıkmayı başardı.

“Evren Boşlukları Sevmez” mottosuyla bu yıl 25’incisi düzenlenen Bilişim 500 araştırmasının 2023 sonuçları, Emek Sineması’nda gerçekleştirilen törenle açıklandı. Türkiye bilişim sektörüne dair geniş bir veri yelpazesini sunan araştırma, 2023 yılının en başarılı 500 bilişim şirketini belirledi. İBB’nin 3 iştirak şirketi, bu araştırmada farklı kategorilerde önemli başarılar elde etti.

İSBAK AŞ, 1 milyar 156 milyon TL gelirle genel sıralamada 62. sırada yer alırken, İSTTELKOM AŞ 729 milyon TL gelirle 91. ve BELBİM AŞ 624 milyon TL gelirle 105. sırada yer aldı. İSBAK AŞ ayrıca sektörel 2 kategoride birincilik ödülü alarak başarısını taçlandırdı.

“Dijitalleşme Odağında Katma Değer Sağlayan Projeler Geliştiriyoruz”

Konuyla ilgili açıklamada bulunan BELBİM ve İSTTELKOM Genel Müdürü Nihat Narin, İstanbul’un akıllı şehir vizyonunu benimsediklerini ve bu doğrultuda katma değer sağlayan projeler geliştirdiklerini vurguladı. Narin, “İştiraklerimizin Bilişim 500 Listesindeki başarılarından büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Bu dönüşüm öyküsü ve yeni başarılarımızı arkamızdaki değişim rüzgarına ve sosyal belediyecilik bilinciyle çalışan ekiplerimize borçluyuz. Önümüzdeki dönemde de bütün çabamız, teknolojinin tüm imkanlarını kullanarak dünya çapında örnek teşkil edecek ve vatandaşımızın memnuniyetinin yine odağımızda olacağı projelere imza atmak yönünde olacak.” dedi.

“Teknolojiyi En Etkin Şekilde Kullanmayı Misyon Edindik”

Ödül almaktan duyduğu mutluluğu dile getiren İSBAK Genel Müdürü Ender Deniz ise, teknolojinin hızla evrildiği bu dönemde kurumların büyük fırsatlar ve sorumluluklar üstlendiğini belirtti. Deniz, “İSBAK olarak, bu dönüşümün öncüsü olmayı ve teknolojiyi en etkin şekilde kullanmayı kendimize misyon edindik. Yenilikçi çözümler üretme konusundaki kararlılığımız, AR-GE gücümüz ve ekip arkadaşlarımızın özverili çalışmaları, bizi bu başarıya ulaştırdı. Teknolojiye olan yatırımlarımızı artırarak, daha fazla projeyle sektöre değer katma yolunda emin adımlarla ilerleyecek, İstanbul’un ve ülkemizin dijital dönüşümünde önemli bir rol oynamaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Kategorilerde Zirveye Yerleştiler

İBB şirketleri, Bilişim 500 listesinde sadece genel sıralamada değil, çeşitli kategorilerde de önemli dereceler elde etti:

  • İSBAK AŞ: Görüntü ve Ses Sistemleri, Güvenlik Kamera Donanımı kategorilerinde birinci, Kurulum Bakım Destek kategorisinde 7., Donanım kategorisinde 12., Sistem Entegratörü ve İş Ortağı kategorisinde 15., Hizmet kategorisinde 18. sırada yer aldı. Ayrıca, İstanbul sıralamasında 49., yazılım kategorisinde ise 153. oldu.
  • İSTTELKOM AŞ: Veri Barındırma Yönetim Hizmeti kategorisinde 3., Telekomünikasyon Alt Yapı Donanımı kategorisinde 5., Kurulum Bakım Destek kategorisinde 9. sırada yer aldı. Diğer başarıları ise Sektörel Yazılım 12., Veri Güvenliği Yazılım 15., Hizmet 20., Yazılım 24., Sistem Entegratörü ve İş Ortağı 26., Donanım 32., İstanbul 70. sırada yer aldı.
  • BELBİM AŞ: İş Uygulamaları kategorisinde 3., Mobil Uygulama kategorisinde 4., Yazılım kategorisinde 10., Sistem Entegratörü ve İş Ortağı kategorisinde 34. sırada yer alırken, İstanbul sıralamasında 82., Donanım kategorisinde 102. oldu.
İBB’nin Teknoloji Şirketleri Bilişim 500’de Zirveye Yerleşti
Yorum Yap