1. Haberler
  2. istanbul
  3. İBB’den YKS’ye Giren Gençlere Ücretsiz Tercih Danışmanlığı Desteği

İBB’den YKS’ye Giren Gençlere Ücretsiz Tercih Danışmanlığı Desteği

featured
service

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) giren gençlere yönelik ücretsiz danışmanlık hizmetini bu yıl da sürdürüyor. İBB, İstanbul’un 22 meydanında kuracağı Tercih Danışma ve Rehberlik Merkezleri ile gençlerin üniversite tercih sürecinde en doğru kararları almalarına yardımcı olacak. Bu merkezlerde görev yapacak PDR uzmanları ve eğitmenler, 17 Temmuz’dan itibaren her gün 10.00-19.00 saatleri arasında hizmet verecek.

Üniversite Tercihi Heyecanı Başlıyor

YKS sonuçlarının 17 Temmuz’da açıklanmasıyla birlikte gençler, üniversite tercihlerini belirlemek için harekete geçecek. İBB, gençlerin geleceklerini şekillendirecek üniversite ve bölüm seçimlerinde doğru tercih yapmalarını sağlamak amacıyla ücretsiz danışmanlık hizmeti sunacak. Bu kapsamda, İBB Tercih Danışma ve Rehberlik Merkezleri, gençlerin puanlarına, sıralamalarına, yeteneklerine ve ilgi alanlarına göre en uygun üniversiteyi seçmelerine destek olacak.

Tercih Merkezleri 17 Temmuz’da Açılıyor

İstanbul’un 22 meydanında hizmet verecek olan İBB Tercih Danışma ve Rehberlik Merkezleri, 17 Temmuz’dan itibaren kapılarını açacak. İBB’nin merkezleri, her yıl yaklaşık 70 bin gence rehberlik ederek önemli bir hizmet sunuyor. Bu yıl 175 PDR uzmanı ve eğitmen, gençlerin en doğru tercihi yapmaları için meydanlarda hazır bulunacak. Ayrıca, meydanlara gelemeyen gençler için Alo 153 hattı ve 0212 153 00 00 numaralı telefon üzerinden Türkiye’nin her yerinden ücretsiz danışmanlık hizmeti verilecek.

5 Yılda 217 Bin 405 Gence Destek

Ücretsiz tercih danışmanlığı ve rehberliği hizmeti ile 2019’dan buyana, sınava giren 217 bin 405 gence katkı sağlayan İBB bu yıl tercih döneminde şu meydanlarda olacak: 

Avrupa Yakası

  1. Bağcılar Meydan
  2. Bahçelievler Şirinevler Meydan
  3. Bakırköy Meydan
  4. Beylikdüzü Meydan
  5. Beyoğlu Taksim Meydan
  6. Beşiktaş Meydan
  7. Esenler Meydan
  8. Esenyurt Meydan
  9. Fatih Aksaray Meydan
  10. Gaziosmanpaşa Meydan
  11. Silivri Meydan
  12. Sultangazi Meydan
  13. Şişli Meydan

Anadolu Yakası

  1. Ümraniye Meydan
  2. Üsküdar Meydan
  3. Beykoz Meydan
  4. Çekmeköy Meydan
  5. Kadıköy Meydan
  6. Kartal Meydan
  7. Pendik Meydan
  8. Sultanbeyli Meydan
  9. Şile (Yeryüzü Pazarı)
İBB’den YKS’ye Giren Gençlere Ücretsiz Tercih Danışmanlığı Desteği
Yorum Yap