1. Haberler
  2. İstanbul
  3. İBB Yurtlarında Başvuru Sonuçları Açıklandı

İBB Yurtlarında Başvuru Sonuçları Açıklandı

featured
service

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) 2024-2025 akademik yılında barınma hizmeti vereceği yükseköğrenim yurtlarına başvuru değerlendirme sürecini tamamladı. Türkiye’nin dört bir yanından gelen öğrencilerin başvurduğu İBB Yurtları’nın sonuçları, yurt.ibb.istanbul adresinde erişime açıldı.

Asil listede yer alan öğrenciler 28-30 Ağustos tarihleri arasında online kayıt yapabilecekler. Bu tarihlerde kayıt işlemini tamamlamayan öğrencilerin barınma hakkı ise yedek listedeki öğrencilere geçecek.

İBB Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından hizmet verilen yükseköğrenim öğrenci yurtları için başvurular, 16-19 Ağustos tarihleri arasında online olarak alındı. Başvuru kriterleri arasında; T.C. vatandaşı olmak, örgün eğitim veren bir yükseköğretim kurumuna kayıtlı olmak, ailesi İstanbul dışında ikamet etmek ve otuz yaşını doldurmamış olmak yer aldı. Ayrıca, öğrencilerin zorunlu staj dışında brüt asgari ücretin bir buçuk katı üzerinde ücretli bir işte çalışmaması, kamu personeli olmaması, depremzede olup olmaması gibi çeşitli şartlar da başvuru sürecinde değerlendirildi.

İBB Yurtlarında Başvuru Sonuçları Açıklandı 1

Başvuruların tamamlanmasının ardından, İBB yurtları için objektif ve belgeye dayalı bir değerlendirme yapıldı. Değerlendirme sürecinde öne çıkan kriterler arasında öğrencinin yerleştiği üniversite türü (devlet veya vakıf), YKS yerleştirme puanı, mevcut öğrenciler için not ortalaması, vakıf üniversitesi öğrencilerinin burs oranı, aile gelir durumu, engellilik durumu, şehit-gazi yakınlığı ve depremzede olma durumu yer aldı.

Online Kayıtlar Başladı

Yapılan değerlendirmelerin ardından 2024-2025 akademik yılında İBB Yurtları’nda barınma hakkı kazanan asil ve yedek liste belirlendi. Başvuru sonuçları, 28 Ağustos itibarıyla yurt.ibb.istanbul web sitesinde erişime açıldı. Asil listeden barınma hakkı kazanan öğrenciler, 28-30 Ağustos tarihleri arasında aynı web sitesi üzerinden online olarak kayıt işlemlerini yapabilecekler. Online kayıt yapan öğrenciler, 9-11 Eylül tarihlerinde kazandıkları yurda gelerek kesin kayıt işlemlerini tamamlayacaklar.

Belirtilen tarihlerde online kayıt yapmayan öğrencilerin barınma hakkı, yedek listedeki öğrencilere devredilecek.

BİN 950 TL’YE BEŞ YILDIZLI BARINMA HİZMETİ

İBB, bu yıl da 8’i kız, 6’sı erkek olmak üzere toplamda 14 yükseköğrenim yurdunda öğrencilere barınma hizmeti sunacak. 2024-2025 akademik dönemi için yurt ücreti aylık 1.950 TL olarak belirlendi.

İBB Yurtlarında Başvuru Sonuçları Açıklandı
Yorum Yap