1. Haberler
  2. istanbul
  3. İBB Yurtlarında 43 TL’ye Kahvaltı ve Akşam Yemeği

İBB Yurtlarında 43 TL’ye Kahvaltı ve Akşam Yemeği

featured
service

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yurtları, bu yıl yaz döneminde 5 binden fazla genci konuk etti. Staj, yaz okulu ve bütünleme sınavları için İstanbul’da kalmak zorunda olan öğrenciler, İBB’nin Kadıköy, Küçükçekmece, Maltepe, Gaziosmanpaşa ve Bağcılar’daki beş yurdunda tam kapasiteyle barınma hizmeti sağlıyor. Gençler, yaz dönemi boyunca kahvaltı ve akşam yemeği dahil günlük sadece 43,3 TL ödeyerek bu hizmetten faydalanacak.

İBB Yurtlarında 43 TL'ye Kahvaltı ve Akşam Yemeği 1

İBB, 2023-2024 akademik yılında 14 yurtta 5 binden fazla üniversite öğrencisine barınma hizmeti sundu. Yaz dönemi için ise beş yurt nöbetçi olacak ve 8 Temmuz – 31 Ağustos tarihleri arasında staj, yaz okulu ve bütünleme sınavları için İstanbul’da kalmak zorunda olan öğrencilere barınma hizmeti verecek. Yurtlarda kalmak isteyen öğrencilerin başvuruları incelendi ve uygun bulunanlar kabul edildi. Diğer barınma talepleri ise değerlendirmeye alınmadı.

Kontenjanlar Doldu

İBB Yurtlarında 43 TL'ye Kahvaltı ve Akşam Yemeği 2

İBB Yurtları’nda dönem boyunca kalan bin 143 öğrencinin yanı sıra, başvurusu uygun bulunan 366 öğrenci ile birlikte toplam bin 509 öğrenci beş nöbetçi yurtta barınma imkanı buldu. Yurtlar, dönem boyunca sunduğu tüm imkanları yaz döneminde de sunmaya devam edecek. Öğrenciler, 31 Ağustos’a kadar günlük 43,3 TL ödeyerek İBB’nin beş yurdunda kalabilecekler. Üstelik bu ücrete kahvaltı ve akşam yemeği de dahil olacak. Yurtlarda dönem boyunca geçerli olan kural ve esaslar yaz döneminde de uygulanmaya devam edecek.

Dönem boyunca İBB Yurtları’nda kalan bin 143 öğrencinin yanı sıra talepte bulunan ve başvurusu uygun bulunan 366 öğrenci olmak üzere toplam bin 509 öğrenci ile beş nöbetçi yurdun yaz barınma kontenjanı doldu. 

İBB Yurtlarında 43 TL’ye Kahvaltı ve Akşam Yemeği

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.