1. Haberler
  2. GÜNCEL
  3. İBB Başkanı İmamoğlu, LGS Şampiyonlarını Ağırladı

İBB Başkanı İmamoğlu, LGS Şampiyonlarını Ağırladı

featured
service

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2024 Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavında 500 tam puan alarak birinci olan İBB Başakşehir Akşemsettin Ortaokulu öğrencileri Ecrin Kaptan, Mehmet Arif Yıldız ve Ebrar Nalbant’ı ağırladı. Sütlüce’deki İBB İletişim Koordinatörlüğü’nde gerçekleşen buluşmaya, LGS’ye İBB Ders Atölyeleri’nde hazırlanıp yüzde 1’lik dilime girmeyi başaran beş öğrenci de katıldı.

Buluşmada, İmamoğlu’na İBB Genel Sekreter Yardımcısı Erdal Celal Aksoy, İBB Destek Hizmetleri Daire Başkanı Barış Yıldız ve İBB Gençlik ve Spor Müdürü İlker Öztürk eşlik ederek, eğitim projeleri hakkında bilgi verdi. Yıldız, “İBB Akşemsettin Ortaokulu, Başakşehir bölgesinde yer alıyor. 2006 yılında yaptığımız bu okul, 2 bin 600’ü aşkın öğrencisiyle tekli eğitim yapan ender okullarımızdan biri. Aynı zamanda İstanbul şampiyonlarını sürekli çıkaran bir okul. Bu yıl LGS’de tam puan alan 350 öğrenciden üçü de bu okuldan çıktı” dedi.

“Ders Atölyeleri’ni açıyoruz”

Başarılı öğrencileri tebrik eden İmamoğlu, “Eğitim, herkesin en önemli konusu. İyi eğitim, iyi koşullarda geleceğe hazırlanma, hepimizin de onlara aynı fırsatı verme konusunda sorumluluğumuz var yöneticiler olarak. O zaman daha güçlü bir ülke, güçlü bir millet olabiliyoruz. Belediyelerin böyle bir sorumluluğu var. Bu bağlamda Ders Atölyeleri’ni onun için açıyoruz” şeklinde konuştu.

İmamoğlu, öğrencilere hangi okulları seçecekleri konusunda da sohbet ederek, başarılı gençleri çeşitli hediyelerle ödüllendirdi. İBB Başakşehir Akşemsettin Ortaokulu, son 6 yıldır LGS birincisi çıkarma başarısıyla dikkat çekiyor ve aynı yıl içinde üç LGS birincisi çıkaran ilk devlet okulu olma özelliğine sahip.

İmamoğlu’nun bu buluşması, İstanbul’da eğitime verilen önemi bir kez daha gözler önüne serdi. “Bir ailenin en büyük amacı; çocukların, gençlerin iyi yetişmesi meselesi” diyen İmamoğlu, belediyelerin eğitime olan desteğinin devam edeceğini vurguladı.

İBB Başkanı İmamoğlu, LGS Şampiyonlarını Ağırladı
Yorum Yap