1. Haberler
  2. Spor
  3. Hollanda ile 15. randevu! Milliler yarı final için sahaya çıkıyor

Hollanda ile 15. randevu! Milliler yarı final için sahaya çıkıyor

featured
service

Almanya’nın ev sahipliğinde düzenlenen şampiyonada son sekiz takım arasına kalmayı başaran Ay-Yıldızlılarımız, Hollanda’yı mağlup ederek yarı finale yükselmeyi hedefliyor. Berlin Olimpiyat Stadyumu’nda oynanacak olan Hollanda-Türkiye maçı, TSİ 22.00’de başlayacak ve TRT 1’den canlı yayınlanacak.

Maçın Hakem Kadrosu

Karşılaşmayı Fransa Futbol Federasyonu’ndan Clément Turpin yönetecek. Turpin’in yardımcıları aynı ülkeden Nicolas Danos ve Benjamin Pages olacak. Almanya Futbol Federasyonu’ndan Felix Zwayer, dördüncü hakem olarak görev yapacak. VAR görevini ise Fransa’dan Jérôme Brisard üstlenecek.

Yarı Finalde Rakip İngiltere veya İsviçre

Millî Takımımız, Hollanda’yı geçmesi halinde yarı finalde İngiltere – İsviçre eşleşmesinin galibi ile karşılaşacak. Bu önemli mücadele, 10 Temmuz 2024 Çarşamba günü TSİ 22.00’de Dortmund’daki BVB Stadyumu’nda oynanacak.

Grup Aşamasından Çeyrek Finale

Millî Takımımız, F Grubu’nda Portekiz, Gürcistan ve Çekya ile mücadele etti. 2 galibiyet ve 1 yenilgi ile grubu ikinci sırada tamamlayarak son 16 turuna yükseldi. Bu turda Avusturya’yı 2-1 yenerek çeyrek finale çıkmayı başardı. Hollanda ise D Grubu’nda Fransa, Avusturya ve Polonya ile karşılaştı ve 4 puanla en iyi üçüncüler arasına girerek son 16 turuna kaldı. Hollanda, bu turda Romanya’yı 3-0 yenerek çeyrek finale adını yazdırdı.

Eksik ve Cezalı Oyuncular

Millîlerimizde UEFA tarafından 2 maç ceza verilen Merih Demiral’ın yanı sıra kart cezalıları İsmail Yüksek ve Orkun Kökçü, bu önemli karşılaşmada forma giyemeyecek. Hollanda’da ise cezalı oyuncu bulunmuyor.

Tarihimizdeki 631. Maç

A Millî Takımımız, bu maçla birlikte tarihindeki 631. karşılaşmasına çıkacak. 101 yıllık tarihinde 345’i resmi, 285’i özel olmak üzere toplam 630 maç oynayan millî takımımız, bu maçlarda biri hükmen olmak üzere 245 galibiyet, 148 beraberlik ve 237 yenilgi yaşadı. Toplamda 860 gol atan millîlerimiz, 903 gol yedi. Ay-Yıldızlılarımız, bugüne kadar 91 farklı ülke takımıyla mücadele etti.

Hollanda ile 15. Randevu

A Millî Takımımız, Hollanda ile tarihinde 15. kez karşılaşacak. İki ülkenin millî takımları arasındaki rekabet, 1958’de oynanan ve Türkiye’nin 2-1 kazandığı özel maçla başladı. Geride kalan 14 karşılaşmada millîlerimiz 4 galibiyet, 4 beraberlik alırken, 6 maçı ise Hollanda kazandı. Bu maçlarda Türkiye 14, Hollanda ise 21 gol kaydetti.

Hollanda ile 15. randevu! Milliler yarı final için sahaya çıkıyor
Yorum Yap