1. Haberler
  2. Akyurt
  3. HEM SİYASET HEM TİCARET

HEM SİYASET HEM TİCARET

featured
service

Akyurt Belediyesi icraatlarını bir yenisini daha ekledi.

    Akyurt İlçesinde iki adet basılı yayım organı 3 adet internet haber sitesi olmasına rağmen Akyurt Tanıtım Dergisi adı altında çıkarılan derginin yanında 2 ayda bir yayımlanacak süreli yayın (Gazete) çıkarmayı Encümen kararı ile belirledi.Daha öncede Cumhuriyet Meydanı’na led reklam panosu koyan Akyurt belediyesinin duyuruları yeterli olmamış ki,hatta ticaret reklamları yayımlayarak ilçede yayımlanan yerel gazetelerin reklam gelirlerine engel olmakla beraber ve türlü girişimlerle susturmaya çalışırken 2 ayda bir yayımlanacak gazetesiyle de gündem yaratmaya devam edecek gibi görünüyor.

   Belediyelerin süreli yayın çıkarmalarına engel yok fakat,iki adet sosyal ortamda çıkan gazeteyi bir türlü sindiremeyen bilgi belge vermeyen bir belediyenin /belediye yönetiminin  bu girişimi pek doğal olmasa gerek.

 Karar Tarihi : 01.04.2013 

 Karar No : 35 

 Kararda belirtildiği üzere “Sürekli gelişme trendi gösteren İlçemizde, halkımızı Belediyemizin faaliyetleri ve bazı konularda objektif ve doğru bilgilendirmek amacıyla, Belediyemiz tarafından süreli bir yayının çıkarılması ihtiyacı doğmuştur. İki ayda bir “Gazete” yayımlanmasına ilişkin olarak verilen yazı ve ekleri üzerinde gerekli inceleme yapılmak üzere” dense de Akyurt belediyesi zaten yaptığı her etkinlikte bunu halka duyurmakla beraber Belediye İnternet sitesinde,led reklam panosunda, İlçe merkezli giriş çıkışlarda büyük reklam panolarında da duyurmaktadır. “Halkımızı belediyemizin faaliyetleri ve bazı konularda objektif ve doğru bilgilendirmek amacıyla” ibaresi çok dikkat çekicidir.

   Yine aynı kararda dikkat çeken bir konu da; Aşağıda bahsi geçen parsel Belediyenin her nasılsa arsasını temin ettiği Seyyid Burhaneddin Cami’nin tam karşısında yer alıyor.

 BELEDİYE YAP SAT İŞİNE DE  Mİ EL ATIYOR:

    Mülkiyeti Belediyemize ait Beyazıt Mahallesi 1535 ada 7 nolu parselde kayıtlı taşınmaza Belediyemize Kaynak temin etmek amacıyla kat karşılığı inşaat yaptırılmasına ilişkin olarak verilen yazı ve ekleri üzerinde gerekli inceleme yapılmak üzere İmar Komisyonu ve Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine, yapılan açık oylama sonucunda; ibaresi bulunuyor.611

HEM SİYASET HEM TİCARET
Yorum Yap