1. Haberler
  2. İzmir
  3. “Hayvanlar Yesin” Dedi, 3 Ton Karpuzu Bağışladı

“Hayvanlar Yesin” Dedi, 3 Ton Karpuzu Bağışladı

featured
service

İzmir’in Tire ilçesinde 25 yıldır çiftçilik yapan Hasan Erdem, bu yıl emek verdiği karpuzları tarlada kalınca, ürününü İzmir Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı’na bağışladı. Yaklaşık 3 ton karpuz, belediye ekipleri tarafından toplanarak parktaki hayvanlara soğutulmuş şekilde verildi.

“Hayvanlar Yesin İstedim”

Evli ve 4 çocuk babası olan Erdem, 20 dönümlük arazide yetiştirdiği karpuzları, alıcıların düşük fiyat teklifi nedeniyle satamamanın üzüntüsünü yaşadı. Bu durum karşısında karpuzlarını Doğal Yaşam Parkı’na bağışlama kararı alan Erdem, “Bütün emeğimiz aracılara, komisyonculara gidiyor. Ne çiftçi kazanıyor ne halk kazanıyor. Halk pahalı yiyor, çiftçi bedava veriyor. Buna bir el atılsın, bir çözüm üretilsin. Böyle giderse çiftçilik diye bir şey Türkiye’de kalmaz” diyerek tarım sektöründe yaşanan sıkıntılara dikkat çekti.

"Hayvanlar Yesin" Dedi, 3 Ton Karpuzu Bağışladı 1

“Helali Hoş Olsun”

Mahsulün tarlada kalmasının üzücü olduğunu belirten Erdem, “Ben karpuz tarlada kalsın istemedim. Madem istediğim fiyata satamadım o halde hayvanlar yesin daha iyi. Bunun için de Doğal Yaşam Parkı’na bağışladım. Helali hoş olsun” ifadelerini kullandı.

Park Sakinleri Karpuzla Besleniyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Halk Sağlığı Dairesi Başkanlığı’na bağlı İzmir Doğal Yaşam Parkı Şube Müdürü Serkan Eğrilmez, alınan mahsulü soğuk hava deposunda muhafaza ettiklerini ve park sakinlerinin beslenmesinde kullandıklarını belirtti. Eğrilmez, “Filler, ayılar, su aygırları ve diğer başka hayvanlarımızı bu karpuzlarla besliyoruz. Bu mahsul 10 günlük karpuz ihtiyacımızı karşılayacak,” dedi.

“Hayvanlar Yesin” Dedi, 3 Ton Karpuzu Bağışladı
Yorum Yap