1. Haberler
  2. Etimesgut
  3. “Hayatta Kal” Resim Sergisi Depremzede Çocuklar İçin Umut Oldu

“Hayatta Kal” Resim Sergisi Depremzede Çocuklar İçin Umut Oldu

featured
service

Etimesgut’ta yer alan Türk Tarih Müzesinde, deprem bölgesinde yaşayan kız çocukları tarafından hazırlanan “Hayatta Kal” adlı resim sergisi, Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, Başkan Yardımcıları Ebru Keyvan ve Taylan Özgüven ile çok sayıda davetlinin katılımıyla açıldı.

Deprem bölgesinden gelen öğrencilerin iyi niyet kapsamında gerçekleştirdiği bu anlamlı proje, sanatın iyileştirici gücünü bir kez daha gözler önüne serdi. Sergide yer alan 50 tablo, kara kalem, yağlı boya, pastel ve sulu boya teknikleriyle hazırlanmış olup, elde edilecek gelirler depremzede çocukların eğitim masraflarına aktarılacak.

Açılışta, Görsel Sanatlar Öğretmeni Derya Işık ve öğrencileri Elif, Hatice, Şerife Naz ve Sena, Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu ve diğer davetlilere sergiyi gezdirerek eserleri hakkında bilgi verdi.

Başkan Beşikçioğlu, duygusal konuşmasında, “Acıları sarmanın en iyi yollarından biri sanattır. Yarınımızı emanet edeceğimiz bu genç arkadaşlarımıza gönül dolusu teşekkürlerimi iletiyorum. Ben sanatla ilgilenen gençlerimizi gördükçe çok mutlu oluyorum. Bu öncü hareketin devam etmesi gerektiğine inanıyorum. Her daim sizlerle beraber olduğumuzu da unutmamanızı istiyorum. Hayırlı ve uğurlu olsun,” dedi.

“Hayatta Kal” Resim Sergisi Depremzede Çocuklar İçin Umut Oldu
Yorum Yap