1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Haşere İlaçlamada Kullanılan İlaç Markaları Nelerdir?

Haşere İlaçlamada Kullanılan İlaç Markaları Nelerdir?

featured
service

Yılın bazı dönemlerinde mesken, iş yeri, atölye, apartman, bahçe, AVM, hastane gibi mekânlarda haşere yoğunluğu artmakta ve çevreye rahatsızlık verici noktaya ulaşabilmektedir. Bu gibi durumlarda haşerelerle mücadele için çeşitli kimyasallardan oluşan ilaçlar kullanılmaktadır. Haşere türleri arasında farklılık bulunabileceği için farklı türde ve yoğunlukta ilaçlama yapılması gerekebilir. Söz konusu mücadelenin verimliliğini artırabilmek için doğru ilaçlar doğru şekilde kullanılmalıdır.

Haşerelerin Artış Dönemleri

Haşerelerin ürediği ve aktif hale geldiği dönemler çoğunlukla ilkbahar ve yaz aylarıdır. Sıcak dönemlerim geldiği bu aylarda haşere ilaçlama yapmak daha faydalı ve etkili olacaktır. Ayrıca kış aylarına girerken de bazı haşere türleri için ilaçlama yapmak gerekebilir. Bunun için kış öncesi dönemde haşere gözlemlenmesi durumunda ilaçlama yöntemine başvurulabilir. Bazı haşerelerin yılın tüm dönemlerinde varlıklarını koruyabileceği bazılarının ise kış dönemlerinde çoğalabileceği de unutulmamalıdır. Bu konuda detaylı bilgi için haşere ilaçlama takvimi incelenebilir.

Haşere İlaçlarında Kullanılan Kimyasallar

Zararlı organizmaları kontrol altına almak ve zararlarını azaltmak için pestisit adı verilen bir madde ya da maddelerden oluşan karışımlar kullanılmaktadır. İnsektisitler veya haşere ilaçları da bu tarz pestisitlerdendir. Bu ilaçlar haşerelerin yumurta ve larvalarına karşı kullanılan ovisid ve larvisidleri içerir. Ayrıca söz konusu kimyasallar ziraat, tıp, endüstri ve ev benzeri kapalı mekânlarda yaygın olarak kullanılırlar.

Haşereler İçin Kullanılan İlaç Türleri

Piyasadan ve çeşitli kanallardan kolaylıkla temin edilebilecek birçok haşere ilacı bulunmaktadır. Bu ilaçlar tablet, sıvı, toz ve sprey olacak şekilde farklı formlarda olabilir. Ayrıca haşere yoğunluğuna bağlı olarak değişik aralıklarda kullanılabilirler. Bit ilacı, pire ilacı, fare zehri, genel böcek ilaçları, güve ilacı, hamam böceği ilacı, kalorifer böceği ilacı, karınca ilacı ve sinek kovucu gibi ilaçlar haşere ilaçlarına örnek verilebilir.

Haşere İlaç Markaları

Birçok firma haşerelerle mücadele için çeşitli ilaçlar üretmektedir. Bu ilaçlar kullanıcı deneyimlerine ve elde edilen sonuçlara bağlı olarak daha yüksek tüketilme oranına sahip olabilir. Bu kapsamda bakıldığında genel böcek ilaçlaması için Bayer’in ürettiği K-Othrine, karasinek, sivrisinek, hamamböceği, karınca ve kene gibi yürüyen ve uçan haşerelere karşı çözüm sağlamaktadır. Doğrudan sprey formu alınabileceği gibi sıvı formu temin edilip suyla inceltilerek de kullanılabilir.

Hamam böceği, karınca ve örümcek ile mücadele için ise raid, detan ve bion tercih edilebilir. Ayrıca bu ilaçların kullanıcı cildine özel sinek kovucu losyon formları da bulunmaktadır. Bir anlamda Kullanıcıların istek, tercih ve hassasiyetlerine bağlı olarak haşere ilaçları farklı formlarda üretilebilir. Örneğin sinek kovucu ilaçlarda Nurse Harvey’s ve Trukid markalarının sprey formda sinek kovucu ilacı olduğu gibi Xiaomi markasının da elekronik cihaz şeklinde bir sinek kovucu ürünü bulunmaktadır.

Haşere İlaçlama Hizmeti Sunan Firmalar

Haşereler insanları rahatsız etmeleri yanında ev ve iş yerlerinde ciddi sağlık problemleri oluşturabilir. Bu noktada ilaçlama firmaları değişik alanlarda müşterilerine profesyonel ilaçlama hizmeti sunmaktadır. Haşere kontrol programları ile farklı ortamlar için alternatif çözümler üretmektedir. Haşere ilaçlamaya ihtiyaç duyulması halinde farklı firmalar ile iletişime geçilmesinde uygulanacak çözümler ve fiyatlandırma hakkında önceden bilgi alınmasında fayda vardır.

Haşere İlaçlamada Dikkat Edilmesi Gerekenler

Değişik böcek türlerinin farklı yaşam döngüleri olduğu için etkilendikleri ilaç ve ilaçlama yöntemleri de farklılık göstermektedir. Bu sebeple hangi mekânda hangi haşere türüyle mücadele edilecekse ona göre bir yöntem ve ilaç kullanımı tercih edilmelidir. Haşere ilaçlarının öldürücü kimyasallar içerdiği ve bu kimyasalların dikkatli kullanılmadığında ve/veya gereğinden fazla miktarda kullanıldığında insanlara da zarar verebileceği unutulmamalıdır.

Haşere İlaçlamada Kullanılan İlaç Markaları Nelerdir?
Yorum Yap