1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Hangi yapının beton duvarlarının temizliğinde kabartma tozu ve zeytinyağı kullanılır?

Hangi yapının beton duvarlarının temizliğinde kabartma tozu ve zeytinyağı kullanılır?

featured
service

Dünyanın dört bir yanında yer alan önemli yapılar, hem mimari açıdan birer şaheser olarak kabul edilirken hem de bakım ve temizliğin en dikkatle yapılması gereken yerlerdir. Bu yapıların her biri, kullanılan malzemeler ve mimari özellikleri nedeniyle farklı bakım ve temizlik yöntemlerine ihtiyaç duyar.

Hangi yapının beton duvarlarının temizliğinde kabartma tozu ve zeytinyağı kullanılır? 1

Kim Milyoner Olmak İster adlı yarışmada, “Hangi yapının beton duvarlarının temizliğinde kabartma tozu, bronz kısımlarının parlatılmasında ise zeytinyağı kullanılmaktadır?” sorusu soruldu.

Şıklar ise şu şekilde;

a) Louvre Müzesi
b) Beyaz Saray
c) Sidney Opera Binası
d) Tac Mahal

Hangi yapının beton duvarlarının temizliğinde kabartma tozu ve zeytinyağı kullanılır? 2

Sidney Opera Binası, sadece mimari açıdan değil, aynı zamanda çevre dostu uygulamalarıyla da dikkat çeken bir yapı. Bu ikonik yapı “Yeşil Temizlik Yönergeleri” uygulanarak korunuyor. Bu yönergeler, Sidney Limanı’na olan etkileri göz önünde bulundurularak, kullanılan temizlik ürünlerinin çevre üzerindeki potansiyel etkilerini en aza indirmeyi amaçlıyor. Bu doğrultuda, bina üzerinde kullanılan temizlik malzemeleri düşük korozif ve toksik olmayan ürünlerden seçiliyor.

Zeytinyağı Bronzun Doğal Parlaklığını Koruyor

Bronz korkuluklar, Sidney Opera Binası’nda özenle temizlenen parçalardan biridir. Bu metaller, günlük olarak özel bir ekibin kontrolü altında temizlenir. Temizlik işlemi sırasında, önce üzerlerindeki kir ve pas sökülür, ardından bronz kısımlar zeytinyağı ile kaplanır. Bu yöntem, bronzun doğal parlaklığını korurken oksitlenmeyi ve zamanla yeşil bir renk almasını önler.

Sidney Opera Binası’ndaki temizlik işlerini yürüten Dean Jakubowski, “Üç kişilik bir ekip sürekli olarak bronzu temizliyor. Kirleri temizledikten sonra bronzu korumak için zeytinyağı ile kaplıyorlar” diyerek bu süreçten bahsediyor. Zeytinyağı kullanılmadığında, bronzun hızla yeşil bir tabakayla kaplanacağını belirtiyor.

Doğru Cevap: Sidney Opera Binası

Hangi yapının beton duvarlarının temizliğinde kabartma tozu ve zeytinyağı kullanılır?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.