1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Hangi iki ülke FIFA Dünya kupasında finalde karşılaşmamıştır?

Hangi iki ülke FIFA Dünya kupasında finalde karşılaşmamıştır?

featured
service

FIFA Dünya Kupası, futbolun en prestijli turnuvası olarak birçok büyük finale sahne oldu. Her dört yılda bir düzenlenen turnuvada, dünyanın en iyi milli takımları şampiyonluk için mücadele ediyor. Brezilya, İtalya, Fransa, Arjantin gibi ülkeler finalde mücadele etti. Peki, hangi iki ülkenin A milli erkek futbol takımları FIFA Dünya Kupası’nda finalde karşılaşmamıştır?

Kim milyoner olmak ister? adlı yarışmada “Hangi iki ülkenin A milli erkek futbol takımı FIFA Dünya Kupası’nda finalde karşılaşmamıştır?” sorusu yer aldı. Şıklar ise şu şekilde;

  • A: Brezilya ve İtalya
  • B: İtalya ve Fransa
  • C: Fransa ve Arjantin
  • D: Arjantin ve Brezilya

Brezilya ve Arjantin, yalnızca Güney Amerika’da değil, dünya futbolunda da en büyük rekabetlerden birine sahiptir. İki ülke arasındaki rekabet, Copa America turnuvalarından dostluk maçlarına kadar her zaman büyük bir ilgiyle takip edildi. Arjantin, 1978, 1986 ve 2022’de Dünya Kupası’nı kazanırken; Brezilya, 1958, 1962, 1970, 1994 ve 2002’de şampiyon olmuştur.

A: Brezilya ve İtalya: Brezilya ve İtalya, FIFA Dünya Kupası’nda 1970 ve 1994 yıllarında olmak üzere iki kez finalde karşılaşmışlardır. 1970’te Brezilya, Pele’nin önderliğinde İtalya’yı 4-1 yenerek şampiyon olmuştur. 1994’te ise Brezilya, penaltı atışları sonucunda İtalya’yı mağlup ederek dördüncü Dünya Kupası şampiyonluğunu kazanmıştır.

B: İtalya ve Fransa: İtalya ve Fransa, FIFA Dünya Kupası’nda 2006 yılında finalde karşılaşmıştır. Bu unutulmaz final, penaltı atışları sonucunda İtalya’nın zaferiyle sonuçlanmış ve Zinedine Zidane’ın kırmızı kart görerek oyundan atılmasıyla da tarihe geçmiştir.

C: Fransa ve Arjantin: Fransa ve Arjantin, en son 2022 FIFA Dünya Kupası’nda finalde karşı karşıya gelmişlerdir. Katar’da düzenlenen bu turnuvada Fransa ve Arjantin, dramatik bir maçın ardından penaltılarla Arjantin’in zaferiyle sonuçlanmıştır. Lionel Messi’nin liderliğindeki Arjantin, bu zaferle üçüncü Dünya Kupası’nı kazanmıştır.

D: Arjantin ve Brezilya: Arjantin ve Brezilya, iki büyük futbol ülkesi olmalarına rağmen FIFA Dünya Kupası finalinde hiç karşılaşmamışlardır. Her iki ülke de Dünya Kupası tarihinde önemli başarılara imza atmış olsalar da, finale gelmelerine rağmen birbirleriyle karşılaşma fırsatı bulamamışlardır.

Hangi iki ülke FIFA Dünya kupasında finalde karşılaşmamıştır?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.