1. Haberler
  2. Yenimahalle
  3. Hacı Zeliha Sucu Camii Yeniden İbadete Açıldı

Hacı Zeliha Sucu Camii Yeniden İbadete Açıldı

featured
service

Ankara Yenimahalle’de uzun süredir metruk halde bulunan Hacı Zeliha Sucu Camii, Vatan Vakfı tarafından gerçekleştirilen yenileme çalışmalarıyla yeniden ibadete açıldı. Yeniden inşa edilen cami, 19 Temmuz’da düzenlenen törenle kapılarını açtı. Açılış törenine Ankara Valisi Vasip Şahin, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Çevre ve Şehircilik Eski Bakanı Erdoğan Bayraktar ve birçok önemli isim katıldı.

Cuma namazını müteakip saat 13.30’da gerçekleştirilen törene Diyanet İşleri Başkanlığı yetkilileri, Ankara İl Müftüsü Dr. Hasan Çınar, Yenimahalle İlçe Müftülüğü yetkilileri, Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan ve Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da iştirak etti.

Hacı Zeliha Sucu Camii Yeniden İbadete Açıldı 1

Tarihi Yapı Korundu, Modern Eklemeler Yapıldı

Etlik Şehir Hastanesi ve Ankara İl Sağlık Müdürlüğü’nün karşısında yer alan Hacı Zeliha Sucu Camii’nin yenilenme çalışmaları sırasında, eski yapıya ait taş duvarlar ve minare korunurken, kubbe ve çatı tamamen yenilendi. Ayrıca camiye meşruta (imam evi) ve şadırvan eklendi. Mihrap, mimber ve kürsüsü de yeniden imal edildi.

Toplam 2 bin 697 metrekare arsa üzerinde 416 metrekare kapalı alana ve 500 metrekare ibadet alanına sahip olan cami, aynı anda yaklaşık 500 kişinin namaz kılmasına imkan tanıyor. Zemin kat ve mahfil katında yaşlılar ve çocuklar düşünülerek yerden ısıtma sistemi yapıldı.

13 Milyon TL’lik Yenileme Projesi

Caminin inşaatı ve 1.440 metrekarelik peyzaj düzenlemesini kapsayan yenileme projesi, yaklaşık 13 milyon TL’ye mal oldu. Böylece Hacı Zeliha Sucu Camii, modern imkanlarla donatılarak ibadete açıldı ve bölge halkına hizmet vermeye başladı.

Hacı Zeliha Sucu Camii Yeniden İbadete Açıldı
Yorum Yap