1. Haberler
  2. Gündem
  3. Gurbetçiden Devlete Çağrı: “Bacasız Fabrikayız, Hakkımızı İstiyoruz”

Gurbetçiden Devlete Çağrı: “Bacasız Fabrikayız, Hakkımızı İstiyoruz”

featured
service

Avrupa’da yaşayan ve sosyal medyada “Avrupa Medya” ismiyle tanınan bir gurbetçi, Türkiye ziyareti sonrasında yaptığı açıklamalarla gündem yarattı. Türkiye’ye 7 bin euro ile geldiğini ve dönüşte sadece 550 euro kaldığını belirten gurbetçi, sosyal medyada paylaştığı videoda devlete çeşitli taleplerde bulundu.

Gurbetçi, Türkiye’ye döviz kazandırdıklarını vurgulayarak, “Otoban, köprü parası vermek istemiyoruz. Devletimiz bize 1000 euro harçlık versin” ifadelerini kullandı.

“Gurbetçiler Vergi Versin” Tartışması

Gurbetçi, bazı çevrelerin “gurbetçiler vergi versin” önerisine de yanıt vererek, “Kimisi tuttu dedi ki gurbetçiler vergi versin. Gurbetçiler şöyle olsun, gurbetçiler böyle olsun. Ama biz bu ülkeye bakın yedi bin euroyla geldik. Eee beş yüz elli euro var. Fatih Altaylı beyefendi demiş ki gurbetçiler vergi versin. Evet Fatih Altaylı beyefendi yedi bin euroyla geldik. Şu anda beş yüz elli euromuz var. Altı bin dört yüz euroyu bu ülkeye bıraktık. Eee tabii ki gurbetçilerin de bazı istekleri var.” sözleriyle tepki gösterdi.

“Bu Ülkenin Bacasız Fabrikasıyız”

Türkiye’ye döviz getiren gurbetçilerin ekonomik katkılarına dikkat çeken sosyal medya kullanıcısı, “Biz bu ülkenin bacasız fabrikasıyız. Bu ülkeye döviz taşıyoruz. Yani Avrupa’da on bir ay çalışıyoruz, bir ay bu ülkede harcıyoruz parayı.” dedi.

Gurbetçi, gurbetçilerin yollarda yaşadığı zorluklara da değinerek, “Artık otoban, köprü parası vermek istemiyoruz. Devlet de bize bin euro harçlık versin. Ayrıca bir ayda interneti bedava kullanmak istiyoruz. Devlet umarım bizim bu gurbetçilerin isteğini yerine getirir.” şeklinde taleplerini dile getirdi.

Gurbetçiden Devlete Çağrı: “Bacasız Fabrikayız, Hakkımızı İstiyoruz”
Yorum Yap