1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Gülcan Kış’tan İktidara Eleştiri: Tarihe Geçecek

Gülcan Kış’tan İktidara Eleştiri: Tarihe Geçecek

featured
service

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Gülcan Kış, 13 yıllık bir sürecin ardından açılan Çukurova Havalimanı’nın açılışıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Kış, “Yılan hikayesine dönen bu proje, bugün nihayet hayata geçti. Kentimizin geleceği adına gecikmiş de olsa böylesine önemli bir projenin açılışı, Mersin ve bölgemiz için hayırlı olsun” dedi.

Açılışa muhalefet milletvekillerinin davet edilmemesini ise eleştiren Kış, “Her şeyden önce, hem Mersin Milletvekili olarak, hem de TBMM Ulaştırma Komisyonu üyesi bir milletvekili olarak bu davetin yapılmamış olmasını, açık ve net olarak AKP iktidarının ayrımcılık politikasının bir örneği olarak tarihe geçeceğini vurgulamak isterim” dedi. Kış, bu tavrın Mersin’in iradesini yok saymak anlamına geldiğini belirtti.

Kış, açıklamasında, “AKP’nin bu tutumu, Mersin’de her zaman sağlamaya çalıştığımız birlik, beraberlik ve barış iklimine gölge düşüren bir yaklaşım olmuştur. Verilen sözlerin tutulması için verdiğimiz çabaların meyvesini aldık. Ancak bu süreçte Mersin’in seçilmiş milletvekillerinin açılışa davet edilmemesi kabul edilemez” dedi.

Mersinlilere seslenen Kış, “Çukurova Havalimanı da bizim, Mersin de bizim. Bundan sonra Mersinimize söz verilip bitirilmeyen, yarım bırakılan bütün projelerin takipçisi olacağız ve hizmete girmesi için mücadele etmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Gülcan Kış’tan İktidara Eleştiri: Tarihe Geçecek
Yorum Yap