1. Haberler
  2. Spor
  3. Göztepe-Fenerbahçe Maçı Özeti

Göztepe-Fenerbahçe Maçı Özeti

featured
service

Trendyol Süper Lig’in ikinci haftasında Fenerbahçe, Göztepe ile deplasmanda karşılaştı. Gürsel Aksel Stadyumu’nda oynanan zorlu mücadele, son dakikalarda gelen golle 2-2’lik eşitlikle sonuçlandı. Fenerbahçe’nin gollerini 45+3. dakikada penaltıdan Edin Dzeko ve 45+6. dakikada Youssef En-Nesyri kaydederken, Göztepe’nin golleri 68. dakikada Koray Günter ve 90+5. dakikada Romulo’dan geldi.

Maçtan Önemli Anlar

Maçın ilk tehlikeli pozisyonu 17. dakikada geldi. Dzeko’nun sol kanattan yaptığı ortada, arka tarafta bulunan Osayi-Samuel’in kafa vuruşunda top kaleci Arda’da kaldı.

30. dakikada Göztepe adına Romulo’nun ağlara gönderdiği top, hakem Kadir Sağlam tarafından VAR incelemesi sonucu iptal edildi. Sağlam, Kubilay Kanatsızkuş’un atağın başlangıcında rakibine yaptığı hareketi faul olarak değerlendirdi.

Göztepe-Fenerbahçe Maçı Özeti 1

İlk yarının uzatma dakikalarında Fenerbahçe, üst üste bulduğu gollerle soyunma odasına 2-0 önde girdi. 45+1. dakikada ceza sahasında Djalma ile girdiği ikili mücadelede Osayi-Samuel yerde kaldı ve hakem penaltı noktasını gösterdi. 45+3. dakikada penaltıyı gole çeviren Dzeko, takımını öne geçirdi: 0-1. Hemen ardından, 45+6. dakikada Szymanski’nin pasıyla ceza sahasında topla buluşan En-Nesyri, kafa vuruşuyla farkı ikiye çıkardı: 0-2.

Göztepe-Fenerbahçe Maçı Özeti 2

Göztepe, ikinci yarıda baskısını arttırdı ve 68. dakikada Koray Günter ile golü buldu. Tijanic’in sağ taraftan kullandığı köşe atışında, ceza sahası içinde iyi yükselen Koray’ın kafa vuruşu ağlarla buluştu: 1-2.

82. dakikada Göztepe, Tijanic’in kullandığı serbest vuruşla etkili oldu. Ceza sahasının hemen dışından yaptığı vuruşta kaleci Livakovic, topu kornere çeldi.

Göztepe-Fenerbahçe Maçı Özeti 3

    Mücadelenin son anlarında ise Göztepe’nin baskısı sonuç verdi. 90+6. dakikada Taha’nın sağ kanattan yaptığı ortada Juan, topu göğsüyle Romulo’nun önüne indirdi. Romulo, düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve maç 2-2’lik eşitlikle sona erdi.

    Fenerbahçe, ilk yarıda elde ettiği avantajı koruyamayarak sahadan bir puanla ayrılırken, Göztepe ise son dakikalarda bulduğu golle taraftarını sevindirdi.

    Göztepe-Fenerbahçe Maçı Özeti
    Yorum Yap