1. Haberler
  2. ANKARA
  3. Gordion Antik Kenti ve Aslanhane Camisi, UNESCO Dünya Mirası Kalıcı Listesi’nde

Gordion Antik Kenti ve Aslanhane Camisi, UNESCO Dünya Mirası Kalıcı Listesi’nde

featured
service

Ankara’nın Polatlı ilçesinde bulunan Gordion Antik Kenti ve Altındağ ilçesi Ulus bölgesinde bulunan Aslanhane Camisi, UNESCO Dünya Mirası Kalıcı Listesi’ne kabul edildi.

Sertifikalar, UNESCO Türkiye Millî Komisyonu Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. M. Öcal Oğuz tarafından Başkan Yavaş’a sunuldu. Sertifikalar ile Gordion Antik Kenti ve Aslanhane Camisi’nin tüm insanlığın yararı adına korunması gereken kültürel ve doğal varlıklar olduğu tescillendi.

Gordion Antik Kenti ve Aslanhane Camisi, UNESCO Dünya Mirası Kalıcı Listesi'nde 1

Gordion Antik Kenti

Gordion, antik Frigya’nın başkenti olarak bilinir ve Polatlı ilçesinde yer alır. MÖ 9. yüzyıla kadar uzanan geçmişi ile Gordion, ünlü Frig Kralı Midas’ın memleketi olarak bilinir. Gordion Antik Kenti, tarih öncesi dönemlerden Orta Çağ’a kadar uzanan geniş bir zaman diliminde önemli bir yerleşim yeri olmuştur. Ayrıca, Gordion’da bulunan ünlü “Gordion Düğümü” efsanesi, kentin tarihi önemini daha da artırmaktadır.

Gordion Antik Kenti ve Aslanhane Camisi, UNESCO Dünya Mirası Kalıcı Listesi'nde 2

Aslanhane Camisi

Aslanhane Camisi, Ankara’nın Ulus semtinde bulunan ve 13. yüzyılda inşa edilen önemli bir Selçuklu eseridir. Caminin adı, giriş kapısının yanındaki aslan kabartmalarından gelir. Selçuklu mimarisinin özgün örneklerinden biri olan Aslanhane Camisi, ahşap sütunları ve süslemeleriyle dikkat çeker. Caminin içerisindeki ahşap minber ve mihrabı, Selçuklu dönemi ahşap işçiliğinin nadide örneklerindendir.

Gordion Antik Kenti ve Aslanhane Camisi, UNESCO Dünya Mirası Kalıcı Listesi’nde
Yorum Yap