1. Haberler
  2. Gündem
  3. Düzensiz Göçmen Faciası! 7 Kişi Hayatını Kaybetti

Düzensiz Göçmen Faciası! 7 Kişi Hayatını Kaybetti

featured
service

İzmir’in Çeşme ilçesinde bugün sabah saatlerinde meydana gelen düzensiz göçmen faciasında, 19 kişi sağ olarak kurtarılırken, 7 kişinin ise cansız bedenine ulaşıldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, olayla ilgili detayları kamuoyuyla paylaştı.

Saat 10:47’de Çeşme Karaada’da bir grup düzensiz göçmen olduğuna dair alınan ihbar üzerine bölgeye hızla müdahale edildi. İhbar, bölgede bulunan bir balıkçı teknesinin denizden bir düzensiz göçmeni alması ve denizde daha fazla göçmen olabileceğini bildirmesi üzerine yapıldı.

İhbarın ardından bölgeye: 4 Sahil Güvenlik Botu, 1 Sahil Güvenlik Helikopteri, 1 Sahil Güvenlik Dalış Timi sevk edildi.

Sahil Güvenlik ekiplerinin yoğun çabaları sonucunda, ada üzerinde 18 ve balıkçı teknesinden 1 olmak üzere toplam 19 düzensiz göçmen sağ olarak kurtarıldı. 7 düzensiz göçmenin ise cansız bedenine ulaşıldı. Hayatını kaybedenler için başsağlığı dileklerinde bulunan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

Ayrıca, 1 düzensiz göçmeni daha bulmak için arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. İçişleri Bakanı Yerlikaya, göçmen kaçakçılığı organizatörleriyle mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini vurgulayarak, “Umut tacirliği yaparak bebeklerin, çocukların, masum insanların ölümüne neden olan göçmen kaçakçılığı organizatörleriyle mücadelemizi aralıksız sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Düzensiz Göçmen Faciası! 7 Kişi Hayatını Kaybetti
Yorum Yap