1. Haberler
  2. ANKARA
  3. Gençliğin Yüzleri Ankara: Gençler Kentin Geleceğini Şekillendiriyor

Gençliğin Yüzleri Ankara: Gençler Kentin Geleceğini Şekillendiriyor

featured
service

Ankara’da gençlerin sesini duyurmak ve yerel yönetimlerle daha etkili bir iş birliği sağlamak amacıyla “Gençliğin Yüzleri” projesi kapsamında önemli bir etkinlik gerçekleştirildi. 18-30 yaş arasındaki gençlerin katılımıyla 18 Temmuz Cuma günü Ankara Kent Konseyi’nde düzenlenen gençlik çalıştayında, gençler Ankara’nın geleceği için stratejiler geliştirdi.

Ulusal Demokratik Enstitü (NDI) ve Sosyal İklim Derneği tarafından organize edilen “Gençliğin Yüzleri” projesi, belediyelerin stratejik plan hazırlık sürecine gençlerin taleplerini dahil etmeyi amaçlıyor. Bu kapsamda gerçekleştirilen son gençlik çalıştayı, Ankara Büyükşehir Belediyesi 2024-2029 Stratejik Planına hazırlık süreci için düzenlendi.

Çalıştayın Öne Çıkanları

Çalıştayda, Ankara Büyükşehir Belediyesi Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı Sayın Günden Peker Çınar, belediyenin stratejik plan sürecini ve gençlik politikalarını tanıttı. Genç Yüzler, kısa sunumlar ile Ankara için geliştirdikleri politika önerilerini anlattı. Bu öneriler arasında özellikle genç kadınlar için barınma imkanları ve sosyal alanların eksikliği, yerel seçimlerde genç kadın adayların desteklenmesi ve sağlık hizmetlerinin yetersizliği gibi konular yer aldı.

Gençliğin Yüzleri Ankara: Gençler Kentin Geleceğini Şekillendiriyor 1

Belediye temsilcileri, gençler ve sivil toplum örgütleri çalışanları arasında yuvarlak masa tartışmaları yapılarak politika önerileri kapsamlı bir şekilde değerlendirildi. Stratejik Plan kapsamında hazırlanacak maddelerin sunumu yapıldı ve toplantı sonrası değerlendirmelerin ardından kapanış gerçekleştirildi.

Gençlerden Net Mesajlar

Sosyal İklim Derneği Başkanı Gaye Tuğrulöz, “Yerel Seçimlerde Adaylıkların Desteklenmesi” başlıklı sunumunda, “Genç olmak deneyimsiz olmak sanılıyor, biz bu algıyı kırmaya çalışıyoruz.” diyerek gençlerin siyasal katılımının önemine dikkat çekti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı Sayın Günden Peker Çınar ise gençlere hitaben, “Sizler nasıl bir Ankara hayal ettiğinizi paylaşın ki bunu bugün beraber planlayalım. Bugün sizlerle bunun ilk iletişimini yapıyor olsak da bu son toplantımız değil, mutlaka tekrar bir araya geleceğiz.” dedi.

Gençliğin Yüzleri Ankara: Gençler Kentin Geleceğini Şekillendiriyor
Yorum Yap