1. Haberler
  2. Yerel
  3. Gemlik’in Kurtuluşunun 102. Yılı Coşkuyla Kutlandı

Gemlik’in Kurtuluşunun 102. Yılı Coşkuyla Kutlandı

featured
service

Gemlik’in düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yılı, düzenlenen törenlerle kutlandı. Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayan tören, ilçe protokolü, şehit aileleri, gaziler, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, meslek odaları ve muhtarların katılımıyla gerçekleşti. Çelenk sunma töreninin ardından kutlama programı İskele Meydanı’nda devam etti.

Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, tören sırasında yaptığı konuşmada, ülkenin geleceğine vurgu yaparak gençlere seslendi “Bu ülkeyi bölmeye çalışanların hepsinin karşısında durmak, sizin gibi iyi yetişmiş gençlerle mümkündür” dedi ve sözlerine, “Şunu hepimiz söylemeliyiz, ne mutlu Türküm diyene!” diyerek devam etti.

Kutlamalar, halk oyunları ve narkotik köpeklerinin gösterileriyle renklendi. Başkan Deviren ve protokol üyeleri, kurtuluş mücadelesinde şehit düşen Yüzbaşı Cemal, İmam Mehmet ve Er Mehmet Ali’nin kabirlerini ziyaret etti. Şehitlerin kabirlerine karanfiller bırakan heyet, kahraman Mehmetçikler için dualar etti.

Gemlik’in Kurtuluşu etkinlikleri gün boyu devam edecek. Saat 16.00’da İskele Meydanı’nda Bisiklet Turu, 18.00’de Kurtuluşumuz Canlı Heykel Müzesi, 19.00’da Atatürk Stadı’ndan İskele Meydanı’na Kortej Yürüyüşü ve 20.00’de Gemlikli sanatçıların sahne alacağı konserle kurtuluş coşkusu doruğa ulaşacak.

Gemlik’in Kurtuluşunun 102. Yılı Coşkuyla Kutlandı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.