1. Haberler
  2. Yerel
  3. Gemlik Belediye Meclisi, Halk Meclisi oldu

Gemlik Belediye Meclisi, Halk Meclisi oldu

featured
service

Gemlik Belediye Meclisi’nin Ağustos Ayı Olağan Oturumu, Balıkpazarı Mahallesi’nde doğrudan tüm Gemliklilerin katılımına açık olarak gerçekleştirildi. Cemil Meriç Kültür Merkezi’nin bakımda olması nedeniyle meclis toplantısı, ilçenin en köklü yerleşim yerlerinden biri olan Balıkpazarı’nda kurulan özel bir platformda yapıldı. Meclis, İstiklal Marşı ve Saygı Duruşu ile başladı ve Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren’in yönetiminde gerçekleşti.

Meclis Tatile Girmedi, Toplantı Halka Açık Yapıldı

Başkan Deviren, genellikle Ağustos ayında tatil edilen belediye meclisinin bu yıl tatil edilmediğini belirterek, Gemlik için durmadan çalışmayı amaçladıklarını söyledi. Ayrıca, doğrudan halka açık bir meclis toplantısının Gemlik’te ilk kez yapıldığını vurgulayan Deviren, bu fırsatı vatandaşlarla daha yakın olmak için değerlendirdiklerini ifade etti. “Bir iş ya doğrudur ya yanlıştır. Biz doğruyu yapmak adına birbirimize inanmalıyız, birbirimize güvenmeliyiz,” diyen Deviren, Gemlik’in marka şehir olma yolunda ciddi adımlar atılması gerektiğini dile getirdi.

Gemliklilere Kürsüde Söz Hakkı

Gündem maddelerinin ikinci oturumda karara bağlanmak üzere komisyonlara devredilmesinin ardından, toplantıya katılan Gemliklilere söz hakkı tanındı. Başkan Deviren, isteyenlerin meclis kürsüsüne çıkarak taleplerini, ihtiyaçlarını ve düşüncelerini dile getirebileceklerini söyledi. Davetin ardından kürsüye çıkan vatandaşlar, esnafın ihtiyaçları, kentsel dönüşüm, temizlik ve bakım çalışmaları gibi çeşitli konularda görüşlerini özgürce ifade etme fırsatı buldular.

Gemlik Belediye Meclisi’nin ikinci oturumu, 12 Ağustos Pazartesi günü yapılacak. Cemil Meriç Kültür Merkezi’ndeki tadilatın devam etmesi nedeniyle toplantı yerinin daha sonra ilan edileceği bildirildi.

Gemlik Belediye Meclisi, Halk Meclisi oldu
Yorum Yap