1. Haberler
  2. Yerel
  3. Gemlik Belediye Başkanı Deviren Muhtarlarla Buluştu

Gemlik Belediye Başkanı Deviren Muhtarlarla Buluştu

featured
service

Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne ait Atatepe Sosyal Tesisi’nde Gemlikli muhtarlarla bir araya gelerek önemli açıklamalarda bulundu. Muhtarların belediye için büyük bir değer taşıdığını vurgulayan Başkan Deviren, “Muhtarlarımız işlerini rahatlıkla tamamlıyorsa biz de rahat ediyoruz. Böylece vatandaşlarımızın isteklerine daha hızlı cevap vermiş oluyoruz” dedi.

Toplantıya, Başkan Deviren’in yanı sıra Başkan Yardımcısı Arzu Karataş, BUSKİ Gemlik Şube Müdürü Mustafa Emir Kaya, merkez ve çevre mahallelerin muhtarları ile daire müdürleri katıldı. Toplantının açılışında söz alan Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) yetkilileri, vakfın çalışmaları hakkında muhtarları bilgilendirerek, destek çağrısında bulundu.

Başkan Deviren, toplantıda yaptığı konuşmada, belediyenin temel görevinin muhtarlara destek sağlamak olduğunu belirtti. “İşimiz size destek olmak, çalışmalarınızda gerekli kolaylığı sağlamak. Ancak bunu yaparken kanuna, düzene, örf ve adetlerimize uygun davranmalıyız. Kanuna aykırı hiçbir işe olur demeyeceğimizi söylemeliyim. Kötü örnekten örnek olmaz. Bir işin sağlıklı şekilde yürümesi için kanun ve düzene uygun olmalı. Kanunlar kesinlikle vatandaşın yararına kullanılmalı” ifadelerini kullandı. Gemlik’te 35 mahalle olduğunu belirten Başkan Deviren, köylerin ihtiyaçlarına daha fazla ağırlık vermek istediklerini ve merkez mahallelerde de kültürel, sanatsal ve belediye hizmetlerine yönelik çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Kaçak yapılaşma konusuna da değinen Başkan Deviren, köylerde muhtarların bilgisi olmadan inşa edilen kaçak yapılara dikkat çekti. “Pandemi dönemi ve sonrasındaki depremlerle birlikte insanlar doğaya yöneldi, ancak bu durum keyfi olarak yapılınca düzensizlik yaratıyor. Haydariye’den Fındıcak’a kadar kaçak yapılar var. Bu durumu mutlaka takip etmeliyiz” dedi.

Toplantının sonunda muhtarlar, soru, ihtiyaç ve taleplerini dile getirdi.

Gemlik Belediye Başkanı Deviren Muhtarlarla Buluştu
Yorum Yap