1. Haberler
  2. Yerel
  3. Gazipaşa’da Günnercik Yayla Şenliği

Gazipaşa’da Günnercik Yayla Şenliği

featured
service

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Gazipaşa Belediyesi işbirliğiyle bu yıl beşincisi düzenlenen Gazipaşa Günnercik Yayla Şenliği, renkli görüntüler ve coşkulu anlara sahne oldu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Gazipaşa Belediyesi tarafından organize edilen 5. Gazipaşa Toroslar Günnercik Yayla Şenliği, büyük bir coşkuyla kutlandı. Etkinliğe Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ramazan Demir, Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, CHP Antalya Milletvekilleri Cavit Arı, Aykut Kaya, Aliye Coşar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yörük Kültürü Canlandı

Gazipaşa’nın 1800 rakımlı Günnercik Yaylası’nda gerçekleştirilen şenlikte, deve kervanı eşliğinde temsili Yörük göçü yapıldı. Deve ve at sırtında yapılan Yörük göçü, izleyenlere keyifli anlar yaşatırken yayla ve Yörük kültürü de canlı tutuldu. Büyükşehir Belediyesi, şenlik alanındaki vatandaşlara aşure ikram ederken, çocuklar kurulan şişme oyun grubunda eğlendi. Ayrıca, Büyükşehir Belediyesi Mobil Kuaförü, şenlik alanında vatandaşlara hizmet sundu. Şenlikte düzenlenen halat çekme, karpuz yeme ve çuval yarışmaları da büyük ilgi gördü.

Şenliğin ilk gününde bir dizi müziğiyle ünlenen Erkal Sonel sahne aldı. Sonel’in müzikleriyle renklenen etkinlikte halk oyunları gösterileri ve yerel sanatçı konserleri büyük coşku yarattı. Şenliğin ikinci gününde ise Mustafa Taş sahne aldı. Konserlerin ardından şenlik ateşi yakılarak katılımcılara unutulmaz anlar yaşatıldı.

Eğlence ve Kültür Bir Arada

Gazipaşa Günnercik Yayla Şenliği, Antalya’nın kültürel zenginliklerini ve geleneklerini yaşatmaya devam ederken, yerel halkın ve ziyaretçilerin eğlenceli vakit geçirmesine olanak tanıyor. Bu yıl da büyük bir katılım ve coşkuyla geçen şenlik, bölgenin kültürel değerlerinin korunması ve tanıtılması açısından büyük önem taşıyor.

Gazipaşa’da Günnercik Yayla Şenliği
Yorum Yap