1. Haberler
  2. Gündem
  3. Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı Günlük Yolcu Rekoru Kırdı

Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı Günlük Yolcu Rekoru Kırdı

featured
service

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı’nın 4 Ekim tarihinde 33 bin 84 yolcuya hizmet vererek tüm zamanların günlük yolcu taşıma rekorunu kırdığını açıkladı. Bakan Uraloğlu, hattın 2023 yılında hizmete girmesinden bu yana toplamda 12 milyon yolcuya ulaştığını belirtti.

Bakan Uraloğlu, yaptığı açıklamada, “2023 yılında işletmeye aldığımız hattımızı açıldığı günden bugüne kadar 12 milyon yolcu kullandı.” diyerek hattın Türkiye’nin mega projelerinden biri olduğunu vurguladı.

Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı Günlük Yolcu Rekoru Kırdı 1

“47,5 Kilometrelik Uzunluğuyla İstanbul’un En Uzun Metrolarından Birisi”

Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı’nın 47,5 kilometrelik uzunluğuyla İstanbul’un en uzun metro hatlarından biri olduğunu ifade eden Uraloğlu, “Toplam 10 istasyon ile hizmet veren hattımız, Gayrettepe, Kağıthane, Kemerburgaz, Göktürk ve İstanbul Havalimanı gibi önemli yolcu yoğunluğuna sahip duraklardan oluşuyor.” şeklinde konuştu.

“Hat İstanbul’un Yoğun Trafik Yükünü Azaltıyor”

Uraloğlu, hattın İstanbul trafiğine büyük bir rahatlama sağladığını belirterek, “Hattımız sadece şehir içi ulaşımını kolaylaştırmakla kalmıyor, aynı zamanda İstanbul’un yoğun trafik yükünü azaltarak vatandaşlarımıza daha hızlı, güvenli ve konforlu bir seyahat imkanı sunuyor. Hem iş hem de turizm trafiğini destekleyen hattımız günlük yaşamın akışına sağladığı katkıyla İstanbul’un ulaşım altyapısını daha da güçlendiriyor.” dedi.

Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı Günlük Yolcu Rekoru Kırdı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.