1. Haberler
  2. Spor
  3. Galatasaray’ın Son Mülkü Florya Satılacak mı?

Galatasaray’ın Son Mülkü Florya Satılacak mı?

featured
service

Galatasaray Spor Kulübü, 6 Temmuz Cumartesi günü saat 10.00’da Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı düzenleyecek. Bu toplantıda, Dursun Özbek yönetimi üyelerden kulübün son mülkü olan Florya’nın satışı için yetki talep edecek. Toplantı öncesinde Galatasaray’da satışa karşı olanlar adına açıklama yapan Galatasaray Divan Kurulu Üyesi Turgay Kıran, satışın kulübün geleceği için tehlikeli olabileceğini belirtti.

“Florya, Galatasaray’ın Son Gayrimenkulü”

Turgay Kıran, yaptığı açıklamada, “Florya Galatasaray’ın son gayrimenkulüdür. Riva ve Mecidiyeköy geçmişte satıldı, elde bir tek Florya kaldı. Florya gibi milyar dolarlık bir kıymet eğer satılacaksa da şeffaflık ve katılımcılık önemli. Tüm kulüp üyelerine açık süreli bir proje yarışması açılması, sunumların bir komisyon tarafından değerlendirilip genel kurulda benimsenen projenin karara bağlanması en makul yol olarak görülmektedir” dedi.

Kıran, Kemerburgaz tesislerinin kısa vadede Florya’nın alternatifi olamayacağını vurgulayarak, “Florya’nın yeni alınan 42 dönüm arazisinin de üzerindeki ipotek halen çözülmemiştir” ifadelerini kullandı. Ayrıca, Florya’nın günümüz şartlarında biçilen değerinin düşük kaldığını ve projeye yetki verilen şartların değiştiğini belirtti. Kıran, “İnşaat maliyetleri ve faizlerin çok yüksek olduğu, enflasyon rakamlarının düşmediği bu dönemde projeyi güncellemek, günümüz şartları ile değerlendirmek gerekir. Üstelik bu süreçte Galatasaray’ın borcu neredeyse 5 kat arttı. Şarta bağlı zorunluluklar 2 senede 36 milyon Euro’dan 150 milyon Euro seviyesine yükseldi. Bir şeylerin yanlış yapıldığını düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

“Kulüp yönetimimiz nasıl becerdi merak ediyoruz”

Kıran, mevcut yönetimin şeffaflık konusunda eksik kaldığını da dile getirdi. Kıran, Yönetimin seçime girerken verdiği vaatleri ile ilgili, Riva, Mecidiyeköy, Florya, Kemerburgaz, gerçekleşmeyen Colombus, Sportif AŞ, sponsor firmalarla olan ilişkiler hakkında 25 adet sorunun hiç birine cevap verilmemiştir. Mevcut devam eden inşaat içerikli projelerin tümü halen bitirilememiştir. Mecidiyeköy ve Rivanın son durumuyla ilgili kamuoyu aydınlatılamadığı gibi, bunlara Galatasaray Adası’da dahil oldu. Adanın üst kullanım hakkını, Ali Sami Yen Rams Park Stadının altında ki 60 dönümün tapusunu almasını ve bankalar birliği anlaşmasına rağmen kredi almamız imkansızken bir devlet bankasından kredi alarak Florya da ki 42 dönüm arazinin satın alınmasını kulüp yönetimimiz nasıl becerdi merak ediyoruz. Bilgilendirme yok, şeffaflık yok. Ayrıca bizzat Başkan Özbek’in ifadelerine göre bugüne kadar kulübe 35 milyon dolar katkı veren Erden Timur gibi değerli bir üyeyi bir anda yok etmek, sevgi iklimi söylemini sorgulatıyor.” ifadelerini kullandı.

Galatasaray’ın Son Mülkü Florya Satılacak mı?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.