1. Haberler
  2. Spor
  3. Galatasaray’dan İki Yeni Proje: GSPARA ve GS Plus

Galatasaray’dan İki Yeni Proje: GSPARA ve GS Plus

featured
service

Galatasaray Spor Kulübü Yıllık Olağan Genel Kurul Toplantısı, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirildi. Toplantıda, konuşan Kulüp Başkanı Dursun Aydın Özbek, “GSPARA, Galatasaray taraftarlarına özel bir mobil bankacılık uygulaması olarak önemli bir gelir kalemi yaratacak” diyerek, taraftarları bu uygulamayı kullanmaya davet etti.

Konuşmasında kulübün mali performansını değerlendirirken Özbek, “287 milyon Euro yani yaklaşık 8.9 milyar lirayla kulüp tarihimizin konsolide hasılat rekorunu kırdık” dedi. Bu rekorun, özellikle kombine, VIP, loca ve bilet satışlarından elde edilen 52 milyon Euro’luk hasılatla sağlandığını belirten Özbek, taraftarların bu başarıda büyük payı olduğunu ifade etti. Özbek, “Kombine fiyatları 4 katına çıkmasına rağmen, satışa çıkan 41.614 kombineyi kısa zamanda bitiren, her zaman yanımızda olan taraftarlarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Kulübün ortalama 43 bin seyirci ve %82 doluluk oranına ulaştığını belirten Özbek, “Galatasarayımız bu dönemde ortalama 43 bin seyirci ve %82 doluluk oranına ulaştı. Yeni stadımız açıldığından beri en yüksek ortalama seyirci ve doluluk oranı rekorunu da kırdık. Bu rekor, futbol takımımızın son dönemde aldığı başarılarla daha da büyüyecek, buna yürekten inanıyorum” ifadelerini kullandı.

GSSTORE Halka Arz Olacak

Mağazacılık faaliyetlerindeki büyümenin devam ettiğini belirten Özbek, GSSTORE’un 79 milyon Euro ciroyla rekor kırdığını açıkladı. Mağazacılığın EBİTDA karlılığının yapılan iyileştirmelerle yükseldiğini ifade eden Özbek, “Bu karlı ve hızlı büyüyen şirketimizin yakın zamanda halka arzını planlıyoruz değerli arkadaşlar… Bu konuda sizlere ilerleyen dönemde daha detaylı bilgiler vereceğiz. Geçen sene 701.000 forma satış rakamına ulaştık, tüm zamanların rekorunu kırdık. Yeni sezonun başından itibaren bu sene 412 bin forma satmış durumdayız. 1 milyon forma satış hedefine ulaşmak için çalışıyoruz. Her Galatasaraylıdan GSSTORE’dan orijinal forma alarak bu hedefimize destek olmasını rica ediyorum.” diye konuştu.

Mali Disiplin ve Borç Yönetimi

Özbek, mali disiplini koruyarak yaklaşık 5.2 milyar liralık (166 milyon Euro) net kar elde ettiklerini belirterek, bu rakamın kulüp tarihinde bir rekor olduğunu vurguladı. Kulübün finansal borçlarının Euro bazında 70 milyon Euro seviyesine indiğini ifade etti. Özbek, “Bu rakam son dönemlerin en düşük borç seviyesi… Bu vesileyle, tüm döviz kredilerimizi TL’ye çevirmemizi sağlayan merhum Mustafa Cengiz Başkan ve ekip arkadaşlarına Galatasaray adına içten teşekkürlerimi sunuyorum. Daha yolun başındayız, bu finansal disiplini en iyi şekilde sağlayarak yolumuza devam etmek istiyoruz.” dedi.

Yeni Gelir Getirici Projeler: GSPARA ve GS Plus

Toplantıda gelir getirici iki yeni proje tanıtıldı. Özbek, “Bu vesileyle gelir getirecek 2 yeni projeden bahsetmek istiyorum: birincisi GSPARA. Galatasaray taraftarlarına özel bu mobil bankacılık uygulamasının kulübümüz açısından önemli bir gelir kalemi yaratacağına inanıyorum. Tüm taraftarlarımızı GSPARA ile bankacılık işlemlerini yapmaya davet ediyorum. Devam eden bir diğer projemiz GS Plus adını verdiğimiz dijital proje. Galatasaraylıların dijital dünyada aradıkları her türlü içeriğe, ayrıcalığa sahip olacağı bu yepyeni dünyanın hazırlıkları devam ediyor. Kısa bir süre sonra bunların lansmanlarını gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.

Forma Sırt Sponsoru Tartışması

Toplantıda, forma sırt sponsorluğu konusu da gündeme geldi. Özbek, şunları söyledi, “Biz bu sözleşmeyi 15 Eylül’de imzaladık. Bir daha hatırlatmak istiyorum; sözleşmeyi imzaladığımız şirket, Avrupa’da birçok kulüple de benzer sözleşmeler imzalayan bir dijital spor haber portalı. Biz bu sözleşme için TFF’den yazılı onayımızı alarak ilerledik. 17 Eylül’de birtakım iddialar ortaya atılınca dedik ki sözleşmeyi askıya alalım, konu netleşsin, sonra devam ederiz. 30 Eylül tarihinde TFF vermiş olduğu izni iptal etti, biz de sözleşmeyi feshettik. Olay bundan ibarettir. Hiç kimse bu olayı başka türlü anlatmaya, tahrif etmeye çalışmasın. Rakiplerimiz bizim bu sponsorluktan bir gelir elde etmiş olmamızdan çok korkmuşlar, sabah akşam açıklama yapıyorlar… Hiç korkmasınlar, biz bu sponsorluktan bir kuruş kazanç sağlamadık. Bu sponsorluk olmadan da, onların tek elden dağıtılan hesabı bile sorulmayan sponsorluk desteklerine karşı kazanmaya devam ederiz, hiç merak etmesinler…”

Galatasaray’dan İki Yeni Proje: GSPARA ve GS Plus
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.