1. Haberler
  2. Spor
  3. Galatasaray, Rekor Peşinde! Kasımpaşa Maçı Ne Zaman, Saat Kaçta?

Galatasaray, Rekor Peşinde! Kasımpaşa Maçı Ne Zaman, Saat Kaçta?

featured
service

Trendyol Süper Lig’in Şamil Ekinci Sezonu 7. hafta maçında, Galatasaray Ali Sami Yen Spor Kompleksi RAMS Park’ta Kasımpaşa’yı ağırlayacak. Müsabakayı hakem Oğuzhan Çakır yönetecek. Çakır’ın yardımcılıklarını Mehmet Akıncık ve Ali Can Alp yapacak.

Galatasaray Rekor Peşinde

Ligde ilk altı maçını kazanarak sezona müthiş bir başlangıç yapan Galatasaray, Kasımpaşa karşısında da galibiyet serisini sürdürmeyi hedefliyor. 6. haftada Fenerbahçe’yi Kadıköy’de 3-1 mağlup eden sarı-kırmızılılar, liderlik koltuğunda yer alıyor. Avrupa’daki macerasına da iyi bir başlangıç yapan Okan Buruk’un öğrencileri, UEFA Avrupa Ligi’nde PAOK’u yine 3-1’lik skorla yenerek moralli bir şekilde Kasımpaşa mücadelesine hazırlanıyor.

Galatasaray, bu maçı kazanması durumunda Frank Rijkaard’a ait olan Süper Lig’e 6 galibiyetle başlama rekorunu geride bırakacak. Üst üste iki şampiyonluk sonrasında 5. yıldız hedefiyle yola çıkan Galatasaray, tarih yazmak için sahaya çıkacak. Maçın ardından Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi’ndeki RFS karşılaşmasına odaklanacak.

Kasımpaşa ise ligde zor bir dönemden geçiyor. İlk 6 maçında yalnızca bir galibiyet alabilen İstanbul ekibi, üç beraberlik ve iki mağlubiyetle yoluna devam ediyor. Son olarak evinde Antalyaspor ile 0-0 berabere kalan Kasımpaşa, Galatasaray karşısında çıkış arayacak.

İstatistiklerle Maç Öncesi

Galatasaray, Kasımpaşa’yı konuk ettiği son yedi Süper Lig maçının altısını kazanırken, tek mağlubiyetini Ocak 2022’de 3-1’lik skorla aldı. Galatasaray, kazandığı altı maçta ise kalesinde yalnızca üç gol gördü. Sarı-kırmızılılar, Süper Lig’de evinde oynadığı 14 lig maçının 13’ünü kazanarak (%93) Avrupa’nın beş büyük liginde iç sahada en yüksek galibiyet oranına sahip takım konumunda.

Kasımpaşa, Galatasaray’a rakip olduğu son dört Süper Lig maçını kaybetti. Eğer bu karşılaşmadan da mağlup ayrılırlarsa, 2009-2012 yılları arasındaki en uzun mağlubiyet serisini tekrarlamış olacaklar.

Öne Çıkan İsimler

Bu sezon Süper Lig’de çıktığı iki maçta da birer asist yapan Victor Osimhen, forma giydiği ilk üç lig karşılaşmasında da gol pası veren ilk Galatasaray oyuncusu olabilir. Nijeryalı santrfor, Galatasaray formasıyla kariyerinde bu başarıyı ilk kez yakalamaya çalışacak.

Öte yandan Kasımpaşa’nın en önemli isimlerinden Aytaç Kara, Süper Lig kariyerinde en fazla gole katkı verdiği rakip olan Galatasaray’a karşı mücadele edecek. Kara, Kasımpaşa’nın Galatasaray’a attığı son dört golün üçünde (1 gol, 2 asist) pay sahibi olmuştu.

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Galatasaray’ın başına geçtiğinden bu yana Kasımpaşa ile oynadığı dört Süper Lig maçını da kazandı. Buruk, beşten fazla kez karşılaşıp puan kaybetmediği tek takım olarak Kasımpaşa’yı zorluyor.

Galatasaray, Süper Lig tarihinde bir sezona yedi galibiyetle başlayan ikinci takım olmayı hedefliyor. Daha önce bu başarıya ulaşan tek takım, 2023/24, 2009/10 ve 1964/65 sezonlarında Fenerbahçe olmuştu.

Karşılaşma, 28 Eylül Cumartesi günü saat 19.00’da başlayacak ve Bein Sports kanalından yayınlanacak. Maç ayrıca TOD platformundan da izlenebilecek.

Galatasaray, Rekor Peşinde! Kasımpaşa Maçı Ne Zaman, Saat Kaçta?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.