1. Haberler
  2. Spor
  3. Galatasaray, Avrupa Ligi’ne Galibiyetle Başladı: 3-1

Galatasaray, Avrupa Ligi’ne Galibiyetle Başladı: 3-1

featured
service

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi’ndeki ilk maçında PAOK’u 3-1 mağlup ederek grup aşamasına galibiyetle başladı. Ali Sami Yen Spor Kompleksi’nde oynanan karşılaşmada Galatasaray, baskılı oyunuyla rakibine şans tanımadı ve sahadan üç puanla ayrıldı.

Maçın ilk dakikalarından itibaren Galatasaray, topa hakim olan taraf oldu. Daha ilk dakikada Kaan Ayhan’ın ceza sahasına gönderdiği ortada Victor Osimhen’in kafa vuruşu az farkla dışarı gitti. 15. dakikada ise Yunus Akgün’ün sol kanattan gönderdiği topu önüne alan Osimhen, rakip savunmaya takıldı. 27. dakikada bir kez daha gole çok yaklaşan Osimhen’in şutu, PAOK kalecisi Dominik Kotarski tarafından direk dibinde çıkartıldı.

Galatasaray’ın bir diğer formda ismi Gabriel Sara, rakip kaleyi şut yağmuruna tuttu. Yunus Akgün ve Ismail Jakobs’un işbirliğiyle ceza sahasına gönderilen top, PAOK savunmasından dönerken, Sara’nın şutu kaleyi bulamadı.

İlk yarının sonlarına doğru Galatasaray bir kez daha tehlikeli geldi. Kaan Ayhan’ın savunma arkasına attığı uzun topta buluşan Yunus’un vole vuruşu yan ağlarda kaldı. İlk yarının uzatma dakikalarında PAOK, Giannis Konstantelias ile gole çok yaklaştı. Colley’in savunma arkasına gönderdiği topu kontrol eden Konstantelias’ın şutunu Galatasaray kalecisi Günay Güvenç harika bir kurtarışla çıkardı ve ilk yarı golsüz sona erdi.

İkinci Yarıda Gol Yağmuru

İkinci yarıya da etkili başlayan Galatasaray, golü erken buldu. 48. dakikada kullanılan kornerde Victor Osimhen’in kafa vuruşu, PAOK’lu Abdul Rahman Baba’ya çarparak ağlarla buluştu: 1-0.

Rakip PAOK, 67. dakikada eşitliği sağladı. Ceza sahasına gönderilen top Günay’dan sekince Giannis Konstantelias fırsatı değerlendirerek skoru 1-1’e getirdi.

Bu gole rağmen Galatasaray oyundan düşmedi ve baskısını artırarak 76. dakikada tekrar öne geçti. Osimhen’in kafa ile indirdiği pasta topla buluşan Yunus Akgün, sert bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 2-1.

Icardi Döndü, Golünü Attı

Son dakikalarda Galatasaray oyuna yeni giren oyuncularıyla hücumda daha etkili oldu. 88. dakikada Batshuayi ile gole yaklaşan Galatasaray, uzatma dakikalarında ise sahneye Mauro Icardi’yi çıkardı. Sakatlıktan yeni dönen Arjantinli yıldız, Kerem Demirbay’ın soldan yaptığı ortaya şık bir vuruş yaparak maçın skorunu belirledi: 3-1.

Galatasaray, Avrupa Ligi’ne galibiyetle başlarken, bir sonraki maçını deplasmanda RFS’ye karşı oynayacak. Aslanlar bu zaferin ardından Süper Lig’deki Kasımpaşa maçına odaklanacak.

Galatasaray, Avrupa Ligi’ne Galibiyetle Başladı: 3-1
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.