1. Haberler
  2. Spor
  3. Galatasaray, Avrupa Ligi’nde PAOK Karşısında! Hangi Kanalda, Saat Kaçta?

Galatasaray, Avrupa Ligi’nde PAOK Karşısında! Hangi Kanalda, Saat Kaçta?

featured
service

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi’nde lig aşamasındaki ilk maçında Yunanistan temsilcisi PAOK ile karşı karşıya gelecek. Sarı-kırmızılı ekip, zorlu rakibi karşısında sahasında galibiyet arayacak. Mücadeleyi İspanya Futbol Federasyonu’ndan Alejandro Hernández yönetecek. Yardımcılıklarını ise Jose Naranjo ve Digo Sanchez Rojo üstlenecek.

Tottenham, Ajax, AZ Alkmaar, Dinamo Kiev, Malmö, Elfsborg ve RFS gibi güçlü rakiplerle karşılaşacak olan sarı-kırmızılı ekip, lig aşamasında toplamda 8 maç yapacak. Rövanş maçının oynanmayacağı turnuvada her takım birbiriyle bir kez karşılaşacak. Ligde ilk 8 sırada yer alan takımlar direkt Son 16 Turu’na kalacak. 9. ve 24. sıradaki ekipler ise play-off oynayacak. 25. sıranın altında kalan takımlar ise Avrupa Ligi’ne veda edecek.

Galatasaray, sezona oldukça formda başladı. Süper Lig’de çıktığı 6 maçın tamamını kazanan sarı-kırmızılılar, son olarak Fenerbahçe’yi deplasmanda 3-1 mağlup ederek büyük moral buldu. PAOK ise Yunanistan liginde çıktığı 5 maçta 4 galibiyet ve 1 beraberlik aldı. Stefan Schwab, Andrija Zivkovic ve Joan Sastre, takımın en dikkat çeken isimleri arasında yer alıyor.

Galatasaray ve PAOK’un İstatistikleri

Avrupa kupalarında ilk kez PAOK ile karşılaşacak olan Galatasaray, daha önce Yunanistan takımlarını konuk ettiği üç maçı da 1-0’lık skorlarla kazanmayı başardı. PAOK ise Türk takımlarıyla oynadığı üç Avrupa kupası maçında mağlubiyet yüzü görmedi (2G, 1B). Özellikle Gürcistan ve Polonya takımlarına karşı da yenilmezlik serisi bulunan Yunan temsilcisi, geçen sezondan bu yana Avrupa kupalarında en fazla galibiyet alan ikinci takım konumunda.

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi’nde iç sahada oldukça başarılı bir grafik çiziyor. Sarı-kırmızılılar, grup/lig aşamasında oynadığı altı iç saha maçında mağlubiyet almadı (4G, 2B) ve bu karşılaşmaların tamamında gol atmayı başardı. Öte yandan, PAOK, UEFA Avrupa Ligi’ndeki son iki deplasman maçında sahadan yenilgiyle ayrıldı ancak bu turnuvada üst üste üç dış saha mağlubiyeti yaşamamış bir ekip.

Takımın önemli isimlerinden Victor Osimhen, Avrupa kupalarında oldukça etkileyici bir performans sergiliyor. Son 17 maçında çektiği 20 isabetli şutun 11’ini gole çeviren Nijeryalı forvet, Galatasaray’ın hücum hattındaki en büyük kozu olacak.

PAOK cephesinde ise Andrija Zivkovic, geçen sezon Konferans Ligi’nde 6 gol atarak kariyerinin en verimli Avrupa sezonunu geride bıraktı. Bu sezon da takımının en tehlikeli oyuncularından biri olarak dikkat çekiyor.

Okan Buruk’un Başarı İstatistikleri

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, UEFA Avrupa Ligi’ndeki 12 maçının 6’sını kazandı ve %50 galibiyet yüzdesiyle bu turnuvada en başarılı Türk teknik direktör unvanını elinde bulunduruyor. Buruk’un liderliğindeki Galatasaray, Avrupa arenasında başarıya ulaşmak için ilk adımını PAOK karşısında atmayı hedefliyor.

UEFA Avrupa Ligi’nde temsilcimiz Galatasaray, sahasında Yunanistan ekibi PAOK’u ağırlayacak. Ali Sami Yen Spor Kompleksi’nde oynanacak olan karşılaşma saat 22.00’de başlayacak. Maç TRT 1’den canlı yayınlanacak.

Galatasaray, Avrupa Ligi’nde PAOK Karşısında! Hangi Kanalda, Saat Kaçta?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.