1. Haberler
  2. Spor
  3. Galatasaray, Alanyaspor Karşısında! Maç Ne Zaman, Saat Kaçta?

Galatasaray, Alanyaspor Karşısında! Maç Ne Zaman, Saat Kaçta?

featured
service

Trendyol Süper Lig Şamil Ekinci Sezonu 8. hafta mücadelesinde Galatasaray, Corendon Alanyaspor ile karşı karşıya gelecek. Ali Sami Yen Spor Kompleksi RAMS Park’ta 6 Ekim Pazar günü saat 19.00’da başlayacak olan mücadeleyi hakem Mehmet Türkmen yönetecek. Türkmen’in yardımcıları Deniz Caner Özaral ve Samet Çavuş olacak.

Galatasaray, altı maçlık galibiyet serisiyle tarihinin en iyi lig başlangıçlarından birini yaparken, son olarak Kasımpaşa ile 3-3 berabere kalarak namağlup unvanını korudu. Sarı-kırmızılılar, bu maçta da galip gelerek seriyi devam ettirmeyi amaçlıyor.

Galatasaray ve Alanyaspor Arasındaki Rekabette İstatistikler

Galatasaray ile Alanyaspor arasında 2016-2017 sezonunda başlayan rekabette sarı-kırmızılılar 10 galibiyet alırken, turuncu-yeşilliler 3 kez sahadan galip ayrıldı. Üç karşılaşma ise berabere sonuçlandı. Geride kalan 16 maçta Galatasaray rakibine 39 gol atarken, Alanyaspor bu karşılaşmalarda 17 gol buldu.

Galatasaray, Alanyaspor’u RAMS Park’ta konuk ettiği maçlarda da üstünlük kurdu. İstanbul’da oynanan 8 maçın 5’ini ev sahibi ekip kazanırken, Alanyaspor 2 galibiyet elde etti. Bir mücadele ise berabere bitti. Seyrantepe’de oynanan karşılaşmalarda sarı-kırmızılılar 21 gol kaydederken, Akdeniz temsilcisi ise 6 kez fileleri havalandırdı.

Galatasaray’ın Alanyaspor karşısındaki en farklı galibiyeti ise 2018-2019 sezonunda İstanbul’da oynanan maçta aldığı 6-0’lık skordu.

  • Alanyaspor’u konuk ettiği ilk dört Süper Lig maçını kazanan Galatasaray, sonraki dört karşılaşmadaki tek galibiyetini geçen sezon aldı (2B 1M).
  • Eylül 2021’de Galatasaray’ı deplasmanda 1-0 mağlup eden Alanyaspor, bu maçtan bu yana sarı-kırmızılı rakibi karşısında galibiyet alamadı (2B 3M). Turuncu-yeşilliler, son üç karşılaşmada Galatasaray’dan dörder gol yiyerek sahadan mağlup ayrıldı.
  • Galatasaray, Okan Buruk yönetiminde üst üste iki iç saha maçında puan kaybetmedi (41 maç).
  • Alanyaspor, Süper Lig’de çıktığı son üç maçta gol yemedi (2G 1B) ancak en üst ligde üst üste dört maçı gol yemeden tamamlayamadı.
  • Galatasaray, son 26 Süper Lig maçının 24’ünü kazandı (1B 1M). Bu süreçte mağlup olmadığı iki karşılaşma da iç sahada oynandı (3-3 Kasımpaşa & 0-1 Fenerbahçe).
  • Alanyaspor, İstanbul takımlarıyla oynadığı son iki Süper Lig maçını kaybetti (2-4 Başakşehir & 0-3 Fenerbahçe). Bu şekilde üst üste üç mağlubiyet aldığı son dönem ise Ağustos-Eylül 2022 arasında gerçekleşti.
  • Galatasaray’ın Alanyaspor’a attığı son 14 golün yarısında Mauro Icardi’nin katkısı bulunuyor (4 gol & 3 asist). Icardi, Süper Lig kariyerinde en fazla gol katkısı yaptığı rakibi olan Alanyaspor’a karşı (7 gol), her 43 dakikada bir golde pay sahibi oldu (303 dakika).
  • Süper Lig’deki son üç maçta dört gol katkısı sağlayan Victor Osimhen (2 gol & 2 asist), bu sezon Napoli formasıyla Eylül-Kasım 2023 arasında yakaladığı seriyi sürdürüyor.
  • Loide Augusto, bu sezon Süper Lig’de çıktığı beş maçta dört golde pay sahibi oldu. Angolalı oyuncu, 2023/24 sezonunun tamamında 26 maçta ulaştığı gol katkısı sayısını (2 gol & 3 asist) şimdiden eşitlemek istiyor.
  • Okan Buruk, Süper Lig kariyerinde hiç puan kaybetmediği teknik direktörlerden biri olan Fatih Tekke’ye karşı dört maçta da galip geldi.
Galatasaray, Alanyaspor Karşısında! Maç Ne Zaman, Saat Kaçta?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.