1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Fitch, Türkiye’nin Kredi Notunu Yükseltti: Not Artırımı Alan Tek Ülkeyiz

Fitch, Türkiye’nin Kredi Notunu Yükseltti: Not Artırımı Alan Tek Ülkeyiz

featured
service

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye’nin kredi notunu bu yıl ikinci kez artırarak B+’dan BB-‘ye yükseltti. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yapılan not artışını değerlendirdi ve Türkiye’nin makro finansal istikrarını güçlendiren program sayesinde 2024 yılında üç büyük kredi derecelendirme kuruluşundan not artırımı alan tek ülke olduğunu vurguladı.

Şimşek, ayrıca bu hafta açıklanan Orta Vadeli Program’ın, son bir yılda elde edilen kazanımları kalıcı hale getirerek ekonomiye duyulan güveni daha da pekiştireceğini belirtti.

“Fitch B+’dan BB-’ye yükseltti”

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek şu ifadeleri kullandı; “Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch bu yıl kredi notumuzu ikinci kez artırarak B+’dan BB-’ye yükseltti. Makro finansal istikrarımızı güçlendiren ve dayanıklılığımızı artıran programımız sayesinde 2024 yılında üç büyük kredi derecelendirme kuruluşundan not artırımı alan tek ülkeyiz. Bu hafta açıkladığımız Orta Vadeli Programımızla son bir yılda elde ettiğimiz kazanımları kalıcı hale getirerek ekonomimize duyulan güveni daha da artıracağız.”

Fitch, Türkiye’nin Kredi Notunu Yükseltti: Not Artırımı Alan Tek Ülkeyiz
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.