1. Haberler
  2. Gündem
  3. FETÖ’ye Büyük Darbe! 74 Şüpheli Yakalandı

FETÖ’ye Büyük Darbe! 74 Şüpheli Yakalandı

featured
service

İçişleri Bakanı Ali Yerliklaya, Emniyet Genel Müdürlüğü’nce son dört günde FETÖ terör örgütüne yönelik yürütülen operasyonlar ile 74 şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerliklaya 2️7️ ilde FETÖ’ye yönelik son 4 gündür devam eden “KISKAÇ-22 operasyonlarının detaylarını paylaştı. Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı, KOM Başkanlığı ve TEM Daire Başkanlığı koordinesinde, İl Emniyet Müdürlükleri TEM ve KOM Şube Müdürlüklerince yürütülen çalışmalar sonucunda Adana, Ankara, Antalya, Ardahan, Aksaray, Bartın, Bursa, Eskişehir, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Hakkari, Isparta, İzmir, Karaman, Kocaeli, Konya, Kütahya, Kırşehir, Malatya, Manisa, Mersin, Ordu, Sakarya, Sivas, Şanlıurfa ve Tokat’ta eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirildi.

Şüphelilerin, örgütün sözde “Adliye Mahrem Yapılanması, Askeri Mahrem Yapılanması, Emniyet Mahrem Yapılanması ve Güncel Yapılanması” içerisinde faaliyette bulundukları, ankesörlü telefonlarla iletişim kurdukları ve örgütün kripto haberleşme programı olan “ByLock” kullanıcısı oldukları belirlendi. Ayrıca, ifade ve teşhislerde adlarının geçtiği, FETÖ soruşturmaları kapsamında haklarında kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydı bulunduğu tespit edildi.

Operasyonlar sırasında çok miktarda döviz, Türk Lirası, altın ve dijital materyal ele geçirildi.

“Göz Açtırmayacağız”

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, başarılı operasyonların ardından yaptığı açıklamada, “Operasyonları gerçekleştiren Kahraman Polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle” dedi. Bakan Yerlikaya, FETÖ’cülere göz açtırmayacaklarını vurgulayarak, “Aziz Milletimizin duası ve destekleriyle terör örgütleri ve onların iş birlikçilerine karşı operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek,” ifadelerini kullandı.

FETÖ’ye Büyük Darbe! 74 Şüpheli Yakalandı
Yorum Yap