1. Haberler
  2. Spor
  3. Fenerbahçe’den Sofyan Amrabat hamlesi

Fenerbahçe’den Sofyan Amrabat hamlesi

featured
service

Fenerbahçe, orta saha arayışlarında Sofyan Amrabat’ı listenin başına koydu. Gazeteci Yağız Sabuncuoğlu’nun sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Fenerbahçe’nin, Fiorentina’da forma giyen Faslı futbolcu Sofyan Amrabat’ın temsilcisiyle Cumartesi günü bir araya geldiği ve yüz yüze görüşmelerde bulunduğu belirtildi. Amrabat’ın transferi için Fiorentina’dan indirim bekleniyor.

Fenerbahçe, Amrabat’ın temsilcisiyle Cumartesi günü bir araya gelerek yüzyüze görüşmeler gerçekleştirdi. İtalyan basınına göre, Fiorentina’nın oyuncu için yaklaşık 15 milyon Euro bonservis bedeli talep ettiği belirtiliyor. Fenerbahçe’nin ise bu bedelde indirim beklediği ifade ediliyor.

Sofyan Amrabat kimdir?

Sofyan Amrabat, Faslı bir futbolcu olup şu anda Serie A takımlarından Fiorentina’da forma giymektedir. 21 Ağustos 1996’da Hollanda’da doğan Amrabat, 1.85 metre boyunda ve genellikle defansif orta saha pozisyonunda görev yapıyor. Kariyerine Hollanda’nın yerel kulüplerinden HSV De Zuidvogels’te başlayan Amrabat, daha sonra Utrecht, Feyenoord ve Club Brugge gibi kulüplerde oynadıktan sonra 2020 yılında Fiorentina’ya transfer oldu.

Fiorentina’da derin oyun kurucu rolünde oynayan Amrabat, 2023-24 sezonunda Serie A’daki tüm orta saha oyuncuları arasında başarılı uzun paslarda birinci sırada yer aldı. Ayrıca, top kaybı açısından oldukça düşük bir oranla oynayan Amrabat, hem savunma hem de hücumda etkili bir oyuncu olarak öne çıkıyor.

Fenerbahçe’den Sofyan Amrabat hamlesi
Yorum Yap