1. Haberler
  2. Spor
  3. Fenerbahçe, Galatasaray Derbisini Kazandı: 82-73

Fenerbahçe, Galatasaray Derbisini Kazandı: 82-73

featured
service

Fenerbahçe Opet Kadın Basketbol Takımı, ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nin 3. hafta mücadelesinde ezeli rakibi Galatasaray Çağdaş Faktoring’i ağırladı. Metro Enerji Salonu’nda oynanan derbiyi 82-73 kazanan sarı-lacivertliler, ligdeki ikinci galibiyetini elde etti.

Maçın yıldızlarından Emma Meesseman, 22 sayı kaydederek takımının en skorer ismi olurken, Marieme Badiane 16, Alperi Onar 14 ve Gabrielle Williams 10 sayıyla galibiyete önemli katkılar sundu.

Fenerbahçe, Galatasaray Derbisini Kazandı: 82-73 1

Maça Meesseman, Badiane, Allemand, Williams ve Alperi beşiyle başlayan Fenerbahçe Opet, ilk çeyreği 18-16 geride tamamladı. Sarı-lacivertlilerin pota altındaki etkinliği, Williams ve Badiane’in performansıyla dikkat çekti.

Soyunma Odasına Fenerbahçe Önde Girdi

İkinci çeyrekte Meesseman’ın etkili oyunu ve Alperi’nin kritik sayılarıyla maça ortak olan Fenerbahçe, 36-36 eşitliğin ardından üstünlüğü ele geçirdi. Soyunma odasına 42-38 önde giden sarı-lacivertliler, oyunun temposunu belirlemeye başladı.

İkinci yarıya hızlı başlayan Fenerbahçe Opet, Williams ve Badiane’nin peş peşe bulduğu sayılarla farkı 8’e çıkarttı (51-43). Galatasaray molası sonrası Williams’ın sayılarıyla fark çift hanelere ulaştı ve üçüncü çeyrek 62-51 sarı-lacivertlilerin üstünlüğüyle tamamlandı.

Galatasaray’ın Geri Dönüş Çabası Yetmedi

Final periyodunda Galatasaray, farkı 4 sayıya kadar indirse de, Fenerbahçe Opet, Meesseman, Badiane ve Alperi’nin sayılarıyla kontrolü yeniden ele aldı. Karşılaşma 82-73 Fenerbahçe’nin galibiyetiyle sonuçlandı.

Fenerbahçe Opet oyuncuları, maç öncesi ısınmaya Beşiktaş’ı mağlup ederek üst üste ikinci kez kazandıkları FIBA Kadınlar Süper Kupa’sıyla çıktı.

Fenerbahçe, Galatasaray Derbisini Kazandı: 82-73 2

Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Kemal Danabaş ve Hulusi Belgü, Yönetim Kurulu Danışmanı Maurizio Gherardini ile Fenerbahçe Petrol Ofisi Kadın Futbol Takımı Teknik Direktörü Gökhan Bozkaya ve futbolcular da maçı izleyenler arasındaydı.

Çeyrek Skorları:

  1. Çeyrek: 16-18
  2. Çeyrek: 26-20
  3. Çeyrek: 20-13
  4. Çeyrek: 20-22
Fenerbahçe, Galatasaray Derbisini Kazandı: 82-73
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.