1. Haberler
  2. Spor
  3. Fenerbahçe Evinde Yıkıldı! Galatasaray 3-1’le Namağlup Seriyi Sürdürdü

Fenerbahçe Evinde Yıkıldı! Galatasaray 3-1’le Namağlup Seriyi Sürdürdü

featured
service

Trendyol Süper Lig’in 6. haftasında, Galatasaray, Kadıköy’de Fenerbahçe’yi 3-1 mağlup ederek namağlup serisini sürdürdü ve ligde liderlik koltuğunu garantiledi. Sarı-kırmızılılar, bu galibiyetle deplasmandaki üst üste 12. maçını kazanarak Fenerbahçe’ye ait rekoru egale etti. Aynı zamanda, ezeli rakibinin 32 maçlık yenilmezlik serisine de son verdi.

Maçın Golleri ve Öne Çıkan Anlar

Galatasaray’ın golleri 20. dakikada Livakovic’in kendi kalesine attığı gol, 28. dakikada Dries Mertens ve 60. dakikada Gabriel Sara’nın ayağından geldi. Fenerbahçe’nin tek golünü ise 63. dakikada Edin Dzeko penaltıdan kaydetti.

Fenerbahçe Evinde Yıkıldı! Galatasaray 3-1'le Namağlup Seriyi Sürdürdü 1

Karşılaşmanın başında her iki takım da temkinli bir oyun sergiledi. Galatasaray, rakip ceza sahasında pozisyon üretmekte zorlanırken, Fenerbahçe sol kanattan Maximin’in bireysel çabalarıyla etkili olmaya çalıştı. İlk gol ise 20. dakikada, Yunus Akgün’ün ortasında Torreira’nın köşeye doğru yaptığı vuruşun direkten dönüp Livakovic’e çarpması sonucu geldi.

Fenerbahçe’nin 22. dakikada Oosterwolde ile yakaladığı fırsatta Muslera gole izin vermedi. Galatasaray ise 28. dakikada Osimhen’in ceza sahasında göğsüyle indirdiği topta Mertens’in şık bir dokunuşuyla farkı ikiye çıkardı.

İkinci Yarı: Sara’dan Klâs Vuruş

İkinci yarıda Fenerbahçe, İsmail Yüksek’in yerine Sofyan Amrabat’ı sahaya sürdü. Ancak, Galatasaray baskısını sürdürerek 60. dakikada Gabriel Sara’nın şık golüyle skoru 3-0’a taşıdı. Fenerbahçe ise Abdülkerim Bardakcı’nın ceza sahasında Fred ile girdiği mücadele sonucunda kazanılan penaltı ile Edin Dzeko’nun golüyle farkı bire indirdi.

Maçın kalan dakikalarında Fenerbahçe, oyuna ağırlığını koymaya çalışsa da Galatasaray’ın savunması ve kaleci Muslera’nın başarılı performansı farkın kapanmasına engel oldu. Özellikle 90+4. dakikada El Nesyri’nin kale önünde bulduğu fırsatta Victor Nelsson, adeta bir duvar örerek golü önledi.

Fenerbahçe Evinde Yıkıldı! Galatasaray 3-1'le Namağlup Seriyi Sürdürdü 2

Kadıköy’de Okan Buruk’tan İkinci Galibiyet

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Kadıköy’deki başarılı performansına bir yenisini daha ekledi. Buruk, Galatasaray’ın başında çıktığı üç Kadıköy maçında iki galibiyet ve bir beraberlik alarak dikkat çeken bir başarıya imza attı.

Bu sonuçla Galatasaray, puanını 18’e çıkararak haftayı lider tamamlamayı garantilerken, Fenerbahçe 13 puanda kaldı.

İki Takımın İlk 11’leri

Fenerbahçe: Livakovic, Mert, Oosterwolde, Djiku, Çağlar, Fred, İsmail, Szymanski, Tadic, Maximin, Dzeko.Galatasaray: Fernando Muslera, Kaan Ayhan, Abdülkerim Bardakcı, Davinson Sanchez, Lucas Torreira, Gabriel Sara, Dries Mertens, Yunus Akgün, Barış Alper Yılmaz, Victor Osimhen.Stat: Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi

Hakemler: Atilla Karaoğlan, Ceyhun Sesigüzel, Süleyman Özay
Goller: Dk. 20 Livakovic (Kendi kalesine), Dk. 28 Mertens, Dk. 59 Sara (Galatasaray), Dk. 63 Dzeko (Penaltıdan) (Fenerbahçe)
Sarı kartlar: Dk. 25 Mert Hakan Yandaş (Yedek kulübesinde), Dk. 71 Fred, Dk. 75 En-Nesyri (Fenerbahçe), Dk. 30 Yunus Akgün, Dk. 36 Sanchez, Dk. 43 Kaan Ayhan, Dk. 62 Abdülkerim Bardakçı, Dk. 65 Barış Alper Yılmaz, Dk. 71 Jakobs (Galatasaray)

Fenerbahçe Evinde Yıkıldı! Galatasaray 3-1’le Namağlup Seriyi Sürdürdü
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.