1. Haberler
  2. Spor
  3. Fenerbahçe Beko, EuroLeague’de Anadolu Efes’i Devirdi

Fenerbahçe Beko, EuroLeague’de Anadolu Efes’i Devirdi

featured
service

Fenerbahçe Beko, Turkish Airlines EuroLeague 2024-25 sezonu ikinci hafta maçında Anadolu Efes’i deplasmanda 83-78 skorla yendi. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Fenerbahçe Başantrenörü Sarunas Jasikevicius, “Sezonun bu noktası aslında birazcık varoluş savaşı gibi oluyor. Bir takım ve sorunlar var. Kazanıp öğrenmek lazım, kaybedip öğrenmek, iyilere ve kötülere bakmak gerekiyor. Çok güzel bir galibiyet değildi aslında ama bunlardan ders almamız gerekiyor. Ama hiçbir EuroLeague takımı sezonu bu şekil devam ettiremez.” dedi.

Maçı analiz eden Jasikevicius, “Takım ve taraftarları tebrik ediyorum. Çok iyi bir zihniyetle başladık. İlk dakikalar hariç savaşçı bir ruhumuz vardı ama ondan sonra birbirine destek olan, birbiri için oynayan bir takım vardı. Çok güzel bir savunma yaptık, öne geçmeyi başardık fakat bu kadar iyi oynadıktan sonra Anadolu Efes’in nasıl bizi yakaladığını yarın bunun videosunu izleyerek göreceğiz.” şeklinde konuştu.

“Siz sadece dedikodularla ilgileniyorsunuz”

Basın toplantısında transfer dedikodularına da değinen Jasikevicius, esprili bir şekilde şunları söyledi: “Lebron James’i arıyoruz ama Lakers ile kontratı olduğundan dolayı gelemeyeceğini söyledi. Müthiş bir maç vardı ama siz sadece dedikodularla ilgileniyorsunuz. Fenerbahçe’ye gelecek olan en az 17 isim yazılmıştır hatta 27, 17 değil. Çok güzel bir maç vardı belki onlarla ilgili bir şeyler sormak istersiniz.”

Genç oyuncusu Arturs Zagars’ın performansını da değerlendiren Jasikevicius, “Arturs Zagars şu an kendini ön plana çıkartmaya çalışıyor, idmanlarda çok sert şeyler yaşıyor. Bir gün burnu kanıyor bir gün dudağı kanıyor. Olympiacos maçından sonra hastanelik olabilecek durumdaydı. İdmanlarda ve maçlarda çok fazla dayak yiyor ama kendisini çok iyi koruyor ve dik duruyor. Bugün onun açılış partisiydi” sözleriyle genç oyuncuyu övdü.

“Tarık’ın bu kadar iyi olmasını beklemiyorduk”

Tarık Biberovic’in sakatlık sonrası performansına da dikkat çeken Jasikevicius, “Sakatlıktan sonra Tarık’ın bu kadar iyi olmasını beklemiyorduk ama Wade ve Zagars ile bir yolunu bulmaya çalıştık. Tarık’ın geri dönüşü neredeyse 4 hafta sonra oldu, 15-17 dakika oynamasını bekliyorduk ama güzel bir şekilde dönmüş oldu” diyerek oyuncusunun beklenmedik şekilde hızlı bir geri dönüş sergilediğini belirtti.

Maçta dikkat çeken bir diğer isim Khem Birch oldu. Jasikevicius, “Ondan (Khem Birch) bahsetmeyerek ona haksızlık etmiş oldum aslında. İnanılmaz önemli bir faktördü bu maçta. Hem hücum hem savunma açısından çok sade bir oyunu vardı. Fizikselliği, çeşitliliği ve ribauntlarıyla bir deplasman maçında önemli katkılar verdi” şeklinde konuştu.

Fenerbahçe Beko, EuroLeague’de Anadolu Efes’i Devirdi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.