1. Haberler
  2. Spor
  3. Fenerbahçe Avrupa UEFA Avrupa Ligi’nde Oynayacak mı?

Fenerbahçe Avrupa UEFA Avrupa Ligi’nde Oynayacak mı?

featured
service

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Fransa temsilcisi LOSC Lille ile karşı karşıya geldi. İlk maçı deplasmanda 2-1 kaybeden sarı-lacivertliler, Kadıköy’deki rövanş mücadelesinde 90+1. dakikada Diakite’nin kendi kalesine attığı golle 1-0 galip gelerek maçı uzatmalara taşıdı. Ancak uzatma dakikalarında Lille, VAR kararıyla verilen penaltıyı gole çevirerek turu geçen taraf oldu. Fenerbahçe bu sonuçla birlikte Şampiyonlar Ligi’nden elendi. Fenerbahçe, Avrupa Ligi’nde oynayacak mı, kura çekimi ne zaman yapılacak?

Maçın Öne Çıkan Anları

Kadıköy’deki mücadeleye hızlı başlayan Fenerbahçe, ilk dakikalardan itibaren rakip kalede etkili olmaya çalıştı. 1. dakikada Tadic’in sağ kanattan yaptığı ortada Dzeko’nun kafa vuruşu az farkla dışarı çıktı. 25. dakikada ise Szymanski ve Mert Hakan’ın etkili şutlarını kaleci Chevalier başarılı bir şekilde kornere çeldi. İlk yarı boyunca rakip kaleyi zorlayan Fenerbahçe, aradığı golü bir türlü bulamadı ve devre 0-0 eşitlikle sona erdi.

İkinci yarıya da baskılı başlayan sarı-lacivertliler, 54. dakikada İsmail’in şutunda kaleci Chevalier’i geçemedi. Maç boyunca baskısını sürdüren Fenerbahçe, 82. dakikada Osayi-Samuel’in şutunda direğe takıldı. Mücadelenin normal süresi, 90+1. dakikada Lille savunmasından Diakite’nin kendi kalesine attığı golle 1-0 Fenerbahçe’nin üstünlüğüyle sona erdi ve maç uzatmalara taşındı.

Uzatmalar ve Tartışmalı Penaltı

İlk uzatma bölümünde gol sesi çıkmazken, 109. dakikada İrfan Can’a yaptığı sert faul sonrasında Lille oyuncusu Mandi doğrudan kırmızı kart gördü ve takımını 10 kişi bıraktı. 116. dakikada VAR’dan gelen uyarı sonrası hakem Jose Maria Sanchez, Oosterwolde’nin eline çarpan topu penaltı olarak değerlendirdi. 118. dakikada penaltı atışını kullanan J. David, topu ağlara göndererek Lille’i 1-1’lik eşitliğe taşıdı.

120. dakikada En-Nesyri’nin kafayla pasında Cenk Tosun’un kafa vuruşu direkten dönerken, Fenerbahçe’nin galibiyet umutları da suya düştü. Maçta başka gol olmadı ve karşılaşma 1-1 sona erdi. Bu sonuçla tur atlayan taraf Lille olurken, Fenerbahçe UEFA Şampiyonlar Ligi’ne veda ederek UEFA Avrupa Ligi’nde yoluna devam etme hakkı kazandı.

    Yeni Hedef UEFA Avrupa Ligi

    Fenerbahçe, Lille maçının ardından aldığı malubiyet ile yoluna UEFA Avrupa Ligi’nde devam edecek. Kura çekimi 29 ve 30 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek ve grup maçları 25 Eylül 2024’te başlayacak.

    Fenerbahçe Avrupa UEFA Avrupa Ligi’nde Oynayacak mı?
    Yorum Yap