1. Haberler
  2. Spor
  3. Fenerbahçe, Alba Berlin Deplasmanında

Fenerbahçe, Alba Berlin Deplasmanında

featured
service

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımı, Turkish Airlines EuroLeague 2024-25 sezonu dördüncü hafta mücadelesinde Almanya temsilcisi Alba Berlin ile karşı karşıya geliyor. Karşılaşma, 17 Ekim Perşembe günü (yarın) Türkiye saatiyle 20.30’da ÜBER Arena’da oynanacak ve S Sport tarafından canlı yayınlanacak.

Mücadelede Slovenya’dan Sasa Pukl, İspanya’dan Alberto Baena ve Hırvatistan’dan Denis Hadzic hakem üçlüsü görev alacak.

Fenerbahçe Beko, EuroLeague’deki son maçında Kızılyıldız’ı ağırladı. Eksik kadrosuyla mücadele eden temsilcimiz, Scottie Wilbekin, Marko Guduric ve Tarık Biberovic’ten yoksun olarak sahaya çıktı. Kızılyıldız karşısında istediği oyunu sergileyemeyen Fenerbahçe, 57-76’lık mağlubiyetle bu sezonki ilk yenilgisini aldı. Bu karşılaşmada Nigel Hayes-Davis 20, Devon Hall ise 10 sayıyla takımın skorer isimleri oldu.

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde ise 12 Ekim’de oynanan Yalovaspor Basketbol karşılaşmasında uzatmalara giden zorlu mücadelede 90-97’lik skorla sahadan galip ayrılan Fenerbahçe, ligdeki ikinci galibiyetini elde etti. Bu maçta da Nigel Hayes-Davis 22, Tarık Biberovic 16 sayı kaydetti.

Sarı-lacivertlilerde sakatlığı devam eden Scottie Wilbekin’in yanı sıra, Yalovaspor mücadelesinde sakatlanan ve yapılan kontrollerin ardından kas yaralanması tespit edilen Marko Guduric, Alba Berlin karşılaşmasında da forma giyemeyecek.

Alba Berlin Hakkında

1989 yılında BG Charlottenburg adıyla kurulan Alba Berlin, kısa sürede Avrupa basketbolunda önemli bir yere sahip oldu. 1995 yılında Koraç Kupası’nı kazanarak uluslararası arenada kupa kazanan ilk Alman takımı olan Alba Berlin, sonraki yıllarda Almanya Ligi’nde üst üste şampiyonluklar yaşayarak adını duyurdu. EuroLeague’de ise zaman zaman son 8 takım arasına kalmayı başaran Alba, 2001 FIBA SuproLeague’de de çeyrek final oynadı.

2020-21 sezonunda Almanya Ligi şampiyonu olan Alba Berlin, son yıllarda EuroLeague’de dalgalı bir performans sergiliyor. 2023-24 sezonunu 5 galibiyet ve 29 mağlubiyetle tamamlayan Berlin ekibi, bu sezon ise şu ana kadar çıktığı üç EuroLeague maçında bir galibiyet elde etti.

Alba Berlin’de Son Durum

Israel Gonzalez yönetimindeki Alba Berlin, bu sezon EuroLeague’de oynadığı üç maçtan birini kazanmayı başardı. Son olarak 15 Ekim’de Asvel’i 84-79 mağlup eden Berlin ekibinde Martin Hermannsson 21, Matteo Spagnolo ise 16 sayı kaydetti. Almanya Ligi’nde ise son resmi maçında Hakro Merlins Crailsheim’e karşı Almanya Kupası çeyrek finalinde 74-75’lik skorla galip gelen Alba Berlin, bu maçta Matteo Spagnolo ve Trevion Williams ile etkili oldu.

İstatistiklerle Fenerbahçe Beko ve Alba Berlin

Fenerbahçe Beko ile Alba Berlin’in EuroLeague 2024-25 sezonundaki performanslarına baktığımızda, her iki takımın hücum istatistiklerinde Alba Berlin’in 78.0, Fenerbahçe’nin ise 74.0 sayı ortalamasına sahip olduğu görülüyor. Savunmada ise temsilcimiz 75.0 sayı ortalamasıyla Alba Berlin’den daha iyi durumda.

Takımlar arasında bugüne kadar oynanan 12 EuroLeague maçında Fenerbahçe Beko 8 kez galip geldi. Geçen sezonki karşılaşmalarda ise Fenerbahçe, Alba Berlin’i her iki maçta da mağlup etmeyi başardı.

Fenerbahçe, Alba Berlin Deplasmanında
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.