1. Haberler
  2. Yerel
  3. Fatih Sergi Salonu, Yeniden Nikah Salonu Oluyor

Fatih Sergi Salonu, Yeniden Nikah Salonu Oluyor

featured
service

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz ayı toplantısının ardından imzalanan protokol ile Fatih Sergi Salonu, Şehzadeler Belediyesi’ne devredildi. Eskiden nikah salonu olarak kullanılan mekan, yeniden nikah salonu olarak hizmet verecek. Protokol imzaları, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek ve Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay tarafından atıldı.

Geçmiş yıllarda çeşitli açılış ve sergilere ev sahipliği yapan Fatih Sergi Salonu’nun yeniden nikah salonu olarak kullanılması için önemli bir adım atıldı. Manisa Büyükşehir Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantısı sonrasında gerçekleşen devir ile Fatih Sergi Salonu, Şehzadeler Belediyesi’ne devroldu. Yapılan protokol ile salon, eski işlevine kavuşarak nikah salonu olarak hizmet verecek.

“Manisa’nın Simgesi Yeniden Hayat Bulacak”

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, protokolün Manisa’nın geçmişini hatırlatacağını vurguladı. Başkan Zeyrek, “Bu protokol ile birlikte, Manisa’mızda birçok kişinin evlenmesine vesile olan, Manisa’nın simgesi Fatih Nikah Salonu adıyla bilinen ve daha sonra sergi salonuna dönüştürülen nikah salonu ve evlendirme dairesini tekrar açabilmek adına Şehzadeler Belediyesi’ne devrini gerçekleştirdik. Manisa’da şehir hafızasını oluşturmak, eski anıları tekrardan yaşatmak için ortak protokol yaptık. Manisa’mızdaki kişilerin, anne babalarının evlilik hayatına başladığı zamanları, geçmişte yaşanılanları ve şehir hafızasını tekrar anımsatmayı, yaşatmayı umut ediyoruz. Şimdiden orada evlenecek olan tüm yurttaşlarıma mutluluklar diliyorum” dedi.

Fatih Sergi Salonu, Yeniden Nikah Salonu Oluyor
Yorum Yap